Πολιτική

Ανοικτή η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η απαγόρευση πτήσεων

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας και μετά τη λήξη της (σ.σ.: 6 Απριλίου) ή να ληφθούν κι άλλα, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι το σχέδιο είναι δυναμικό και εξελίσσεται ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Όλα κρίνονται από τη συμπεριφορά των πολιτών», τόνισε, συμπληρώνοντας πάντως ότι η πλειοψηφία των πολιτών έχει ανταποκριθεί θετικά και ότι υπάρχει μια πρωτοφανής συστράτευση κράτους και κοινωνίας προς την κατεύθυνση να κλείσει κάθε κερκόπορτα στο κακό, όπως είπε χαρακτηριστικά και στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Click4more Κορονοϊός: Στους 17 οι νεκροί στην Ελλάδα από τη νόσο

Ειδικά για το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης πτήσεων – το οποίο έχει πέσει στο τραπέζι, όπως έχει γράψει το newsit.gr – η κυρία Πελώνη δήλωσε ότι πράγματι είναι ένα μέτρο που θα ληφθεί, εφόσον υπάρξουν σχετικές εισηγήσεις από την επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας. Σε ό,τι αφορά αιτήματα επαναπατρισμού από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο – απ’ όπου ισχύει πλέον καθολική απαγόρευση πτήσεων – η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα τα εξετάσει κατά περίπτωση.

Απαντώντας σε ερώτηση του newsit.gr σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, η κυρία Πελώνη επισήμανε κατ’ αρχάς το θετικό κλίμα και την υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης στο σύνολό της, όπως καταγράφηκε και στις χθεσινές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ως προς την ενίσχυση του ΕΣΥ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το σύστημα ήταν τραυματισμένο πράγματι το 2015, αλλά τραυματισμένο το παρέλαβε και η σημερινή κυβέρνηση και ότι η κρίση είναι ευκαιρία να γίνουν σε λίγες ημέρες όσα δεν έγιναν εδώ και χρόνια. Έτσι, πρόσθεσε, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να θωρακιστεί το ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, ενώ εξήγγειλε ότι θα συνδράμουν στην προσπάθεια και εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων και συνταξιούχων γιατρών και νοσηλευτών.

Σημειώνεται ότι αύριο το πρωί (11.00) θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το υπουργικό συμβούλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8