Πολιτική

Άρχισαν τα όργανα! Η πρώτη διαφωνία στη νέα κυβέρνηση

Ενδοκυβερνητικό πρόβλημα προκαλεί σχέδιο νομού του υπουργού προστασίας του πολίτη για την αντιμετώπιση περιστατικών πειρατείας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από μία σειρά από φορείς στην Ελλάδα, δήλωσε ότι αυτό το σχέδιο νόμου είναι ακριβώς αντίθετο από αυτό που είχε συζητηθεί πριν αναλάβει τα καθήκοντά του αλλά κι από αυτό που επιθυμεί η ναυτιλιακή κοινότητα.

Σε επικοινωνία που είχε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega με το υπουργείο Ανάπτυξης, φαίνεται πως όντως υπήρξε κάποιος αιφνιδιασμός και ενώ σε κάποια σημεία υπάρχει και διαφωνία.

Έντονες είναι και οι αντιδράσεις από τις ενώσεις Ελλήνων εφοπλιστών οι οποίοι χαρακτήρισαν “απαράδεκτο και επικίνδυνο” το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Μάλιστα δεν αναγνώρισαν τον ρόλο του κ.Παπουτσή λέγοντας πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θα έπρεπε να ανακατεύεται σε θέματα της Ναυτιλίας.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την μεριά του διευκρινίζει ότι η αντιμετώπιση περιστατικών πειρατείας που εκδηλώνονται στο χώρο ευθύνης του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, εντάσσεται στην αποστολή του Σώματος,, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε πρόσφατα σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ωστόσο, είναι προφανής και αναγκαία η εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθόσον το θέμα αντανακλά τη ναυτιλία και, κατ’ επέκταση, την εθνική οικονομία. Όπως είναι προφανής η εμπλοκή των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας.

Με στόχο λοιπόν τη βελτίωση της ασφάλειας ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας των πληρωμάτων των ελληνικών πλοίων που διέρχονται από θαλάσσιες περιοχές με αυξημένα περιστατικά πειρατείας, αναλήφθηκε από το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ πρωτοβουλία σύνταξης και προώθησης προσχεδίου νόμου για την επιβίβαση ενόπλων ιδιωτών στα εμπορικά πλοία.

Στο πλαίσιο της ενδοκυβερνητικής συνεργασίας, το προσχέδιο νόμου διαβιβάσθηκε χθες σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς για ενδελεχή εξέταση και διαβούλευση των υπηρεσιών των Υπουργείων τους καθώς απαιτείται ολοκληρωμένη ρύθμιση των περίπλοκων νομικών και επιχειρησιακών θεμάτων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πειρατείας.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και την οριστική διαμόρφωση του σχεδίου νόμου, θα συζητηθεί στα πλαίσια του Υπουργικού Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση, θα ακολουθήσει η δημόσια διαβούλευση και ακολούθως η δεύτερη ανάγνωση στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων για ψήφιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ του καυγά μεταξύ λιμενικών και υπαλλήλων του Άδωνι!

Πέταξαν αυγά και πορτοκάλια στον Άδωνι Γεωργιάδη στη Λέσβο! ΒΙΝΤΕΟ

Καυγάς Άδωνι Γεωργιάδη με δυο υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για τις μετακομίσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πλεύρης για Θέουτα: Η Ελλάδα έτοιμη να λάβει νέα μέτρα εάν αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές
Συνδέει τις εξελίξεις στη Θέουτα με τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη πρώτης γραμμής, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση των παράτυπων αφίξεων
Ισπανία
ΕΛΑΣ: Πόλεμος για τα «δανεικά και αγύριστα» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
Η ΕΛΑΣ σηκώνει το γάντι απέναντι στην Άννα Διαμαντοπούλου και αντιπαραβάλλει το «σύστημα του 1,16 δισ. ευρώ» με ένα νέο πολιτικό εγχείρημα που, όπως υποστηρίζει, στηρίζεται αποκλειστικά στα μέλη και στους εθελοντές του
Αλέξης Τσίπρας
ΠΑΣΟΚ εναντίον ΕΛΑΣ για τα χρέη των κομμάτων με αιχμές για τη χρηματοδότηση της καμπάνιας Τσίπρα
Το ΠΑΣΟΚ έχει ρυθμίσει τα χρέη του, δεν έχει δανειστεί ποτέ από το 2010 μέχρι σήμερα και είναι απολύτως συνεπές στις υποχρεώσεις για την αποπληρωμή των δανείων του παρελθόντος του
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Κακλαμάνης για την αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου – Πολύζου: «Κουμάντο στη Βουλή κάνει μόνο ο πρόεδρος»
Ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε στους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ξεκαθαρίζοντας πως η Βουλή τούς παρέχει πλήρη θεσμική κάλυψη και ότι έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στους χώρους του Κοινοβουλίου
Νικήτας Κακλαμάνης 6