Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Αρχίζουν οι εξεταστικές για Βατοπέδι και Siemens

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τις εξεταστικές επιτροπές.

Η αρχή θα γίνει με το Βατοπέδι. Την Τετάρτη θα αρχίσει η συζήτηση για την υπόθεση Siemens.

Οι Εξεταστικές Επιτροπές για τα σκάνδαλα των δομημένων ομολόγων, για την εξαγορά του Γερμανού από την Cosmote και για το Χρηματιστήριο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε θα γίνουν.

‘Οπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος η απόφαση ήταν ομόφωνη, ο σχεδιασμός είναι να διαρκέσουν 6 εβδομάδες και να γίνονται παράλληλα.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετσάλνικος μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο και των πέντε Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς θα συγκροτηθούν άλλες τρεις, που θα διερευνήσουν τις υποθέσεις των υποκλοπών, του “Γερμανού” και του Χρηματιστηρίου.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από τα προβλήματα της οικονομίας, ο κ. Πετσάλνικος υπενθύμισε ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συμφωνήθηκε ομόφωνα, η πλήρης διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα γίνει η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις επιταγές του συντάγματος.

Επίσης, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η συζήτηση για την διαφάνεια και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Την ερχόμενη Πέμπτη 28 του μηνός, θα συζητηθεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την Παρασκευή η επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ σχετικά με τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε