Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Αθηνά Λινού: Πως έμαθα για την πρόταση Τσίπρα – Εγώ «καίγομαι» για τον κορονοϊό

Αθηνά Λινού

Όταν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την Αθηνά Λινού για  υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής αιφνιδίαζε σχεδόν τους πάντες. Όχι την ίδια την καθηγήτρια Ιατρικής, η οποία είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν εκείνος ανέβει στο βήμα της Βουλής.

Η Αθηνά Λινού δέχτηκε τηλεφώνημα από τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας κάνει την πρότασή του στη Βουλή. «Με ρώτησαν αν θα με πείραζε να χρησιμοποιήσει το όνομά μου στη Βουλή και είπα όχι», τόνισε η καθηγήτρια Ιατρικής μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Click4more Την Αθηνά Λινού για υπουργό Υγείας πρότεινε ο Τσίπρας

Στην ερώτηση αν στην περίπτωση που η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα γινόταν δεκτή, θα δεχόταν κι εκείνη να γίνει υπουργός Υγείας, η Αθηνά Λινού δεν το απέκλεισε, λέγοντας πως αυτό είναι απόφαση του πρωθυπουργού αλλά «αυτή τη στιγμή καιγόμαστε με τον κορονοϊό».

«Η απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση δεν έχει νόημα. Τώρα έχουμε άλλα πράγματα για τα οποία εγώ πραγματικά καίγομαι, τι θα γίνει με τον κορονοϊό, πως θα εφαρμόσουμε τα καλύτερα δυνατά μέτρα και πως θα προστατευτούμε όλοι», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως «σημασία έχει να μπορώ να βοηθήσω, να εφαρμόσω αυτό που κάνω όλη μου τη ζωή και τώρα εκεί είμαι χρήσιμη».

Αποκάλυψε δε πως ο Βασίλης Κικίλιας πρέπει να έχει υπάρξει φοιτητής της, καθώς είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής της Αθήνας.

Αθηνά Λινού

Αθηνά Λινού: Βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου

Σε ό,τι αφορά στην εξάπλωση του κορονοϊού, η Αθηνά Λινού δεν έκρυψε την ανησυχία της. «Οι αριθμοί είναι μεγάλοι, είναι ανησυχητικό. Είναι η κορυφή του παγόβουνου, είναι πολλά περισσότερα τα κρούσματα», τόνισε.

Κατά την κα Λινού «ίσως το lockdown δεν είναι το πραγματικό, αυτό που εννοούμε εμείς οι επιστήμονες, δηλαδή μένω σπίτι μου και εξυπηρετώ μόνο τις απαραίτητες καταστάσεις.

Δεν αρκεί να παίρνεις μέτρα, πρέπει να τα κάνεις εύκολα στην εφαρμογή τους. Κι εκεί νομίζω υστερούμε». Είπε μάλιστα πως είναι όπως με το τσιγάρο ή την παχυσαρκία, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με απαγορεύσεις, αλλά «με το να πείσεις».

Η Αθηνά Λινού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα κρούσματα να πέσουν ραγδαία, όπως ραγδαία αυξήθηκαν (σ.σ. έχει ειπωθεί ότι αν πέσουν στα 300 θα αρθεί το lockdown) αλλά υπό όρους.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, που έχει μπει σε lockdown πριν από την υπόλοιπη Ελλάδα και τα κρούσματα δεν μειώνονται, η Αθηνά Λινού τόνισε πως «δυστυχώς είχαμε πιστέψει ότι δεν υπάρχουν κρούσματα γιατί δεν κάναμε τεστ. Μπορεί να είναι περισσότερα και δεν μπορούν να πέσουν. Ίσως έχουν μείνει εκτός μέτρων ομάδες όπου δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα».

  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις