Πολιτική

Αβραμόπουλος στη Die Welt: Να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σέγκεν

Διαβουλεύσεις με χώρες της ΕΕ που έχουν εφαρμόσει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών της ΕΕ Δημητρης Αβραμόπουλος τονιζει μιλωντας στη γερμανική Die Welt οτι πρέπει να “διαφυλαχθει και να ενισχυθεί η συνθήκη του Σένγκεν”.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι “έχουμε καλέσει όλα τα κράτη που έχουν εφαρμόσει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα σε συναντήσεις εντος του μηνός, ώστε να συζητηθούν οι επιπτώσεις των συνοριακών ελέγχων στις γειτονικές χώρες, καθώς και πιθανές εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ γειτονικών χωρών. Ο στόχος μας ήταν πάντα σαφής: να διαφυλαξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σένγκεν”, δήλωσε ο Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι όλοι θέλουν να υπάρξει μια ζώνη Σένγκεν που να λειτουργεί κανονικά. “Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανησυχίες για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και την ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε τη μεταρρύθμιση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν. Συγχρόνως, συνιστούσαμε την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας και τη διατήρηση της ελευθερίας κινήσεων διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια στον χώρο Σένγκεν» τονίζει ο ευρωπαίος επίτροπος στη γερμανική εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 28
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8