Πολιτική

Αχτσιόγλου: “Ενισχύεται η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας με τα αντίμετρα”

"Τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα πληγούν από τις περικοπές στις συντάξεις το 2019" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διευκρινίζοντας ότι περικοπές θα έχουν μόνο όσοι παίρνουν προσωπική διαφορά.

Η περικοπή αυτή είναι κατά μέσο όρο 9% είπε η υπουργός και τόνισε ότι με “το ταβάνι” του 18% που τέθηκε διασφαλίστηκαν από τις περικοπές και εκείνοι που παίρνουν υψηλές συντάξεις κι αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις συνταξιούχων η προσωπική διαφορά ανέρχεται σήμερα ακόμη και στο 40%.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η κ Αχτσιόγλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θετικά μέτρα της συμφωνίας και ειδικά στην επιδότηση ενοικίου κατά χίλια ευρώ το χρόνο. Το μέτρο αυτό, είπε, θα “πιάσει” όλους τους Έλληνες που είτε μένουν στο ενοίκιο, είτε έχουν στεγαστικό δάνειο.

«Πρόκειται για μέτρα ενίσχυσης της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής οικονομίας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ Αχτσιόγλου δήλωσε ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη και κοινωνικά βιώσιμη. Η κυβέρνηση, είπε, κατάφερε να αποτρέψει ακραίες απαιτήσεις των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ όπως για παράδειγμα η ανταπεργία. Για τις ομαδικές απολύσεις η υπουργός είπε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο όριο απολύσεων ενώ τόνισε πως τέθηκαν οι βάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις τον Σεπτέμβριο του 18 μετά το τέλος του ισχύοντος Προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βάρρας στην Εξεταστική: Δεν ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για την διαφωνία μου με Βορίδη - Το υπόμνημα που προκάλεσε οργή
«Όταν μου ζήτησε την παραίτηση ο Βορίδης χαμογελαστοί φύγαμε» - Ένταση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την λίστα των μαρτύρων
ΟΠΕΚΕΠΕ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
12
Ο γιος του Ευάγγελου Αποστολάκη ανάμεσα στους 27 Έλληνες που συνελήφθησαν από το Ισραήλ: «Ο αλήτης υπουργός Ασφαλείας τους έκανε bullying»
Υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις γενικότερα, θα έπρεπε να στηρίζουν και να αναδεικνύουν τέτοιες πρωτοβουλίες
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης
3
Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτηση Τσίπρα: Ο Νίκος Ανδρουλάκης έτοιμος να υποδεχτεί στελέχη που δεν θα ενταχθούν στο νέο κόμμα
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σκέπτεται να περάσει στην αντεπίθεση προσκαλώντας τα στελέχη που δεν θα συνταχθούν με τον Αλέξη Τσίπρα να ενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 13