Πολιτική

Αύξηση στους μισθούς είδε η Αχτσιόγλου

Με την ίδια επιχειρηματολογία αλλά με αυξημένους τους τόνους της κριτικής στη ΝΔ εμφανίσθηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Στην επιτροπή, συζητήθηκαν τα άρθρα του νομοσχεδίου της για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και «μαύρης» εργασίας.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είδε αυξήσεις σε μισθούς και «ανέβασε στροφές» στην αντιπαράθεση με τη  ΝΔ καταλογίζοντάς της «άκριτη ταύτιση με τις θέσεις των δανειστών και των ακραίων κύκλων του ΔΝΤ».

Επίσης, έλλειψη «ευαισθησίας σε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους» και  «περισσό θράσος  με το οποίο εμφανίζεται σήμερα και κάνει κριτική στην κυβέρνηση».

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε πως «όσο εμείς διαπραγματευόμασταν, εσείς ταυτιζόσασταν με τους πιο ακραίους κύκλους του ΔΝΤ και τώρα μας εγκαλείτε. Έχετε τις ίδιες απόψεις με το ΔΝΤ».

Και συνέχισε: «Μας εγκαλείτε για τις ΣΣΕ, δεν πειράζει είναι δικαίωμά σας αλλά το να εύχεστε  να ακυρωθούν οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τον κόσμο της εργασίας δεν θα έπρεπε να το εύχεστε αυτό…»

Η υπουργός Εργασίας, θέλησε να εμβαθύνει τις διαχωριστικές γραμμές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούμενη στατιστικά συγκριτικά στοιχεία με το 2012 και 2013.

Χαρακτηριστικά  επανέλαβε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επτά στους δέκα κλάδους  παρουσιάζουν αύξηση μισθού το πρώτο τετράμηνο.

Επίσης, η εξαρτημένη εργασία από το -3% που ήταν για όλους τους κλάδους και το -7,5% που ήταν το 2013, το 2016 παρουσίασε αύξηση 0,8%.

Η υπουργός Εργασίας εστίασε και στα στατιστικά στοιχεία της ανεργίας λέγοντας ότι επί ΝΔ χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας ενώ σήμερα η ανεργία έχει επιστρέψει σε επίπεδα προ του 2012 , στο 21,7%.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας, η υπουργός επανάλαβε ότι «δεν πανηγυρίζουμε  αλλά αυτό είναι το πρώτο  νομοσχέδιο της κυβέρνησης με αμιγώς προστατευτικό χαρακτήρα για τους εργαζόμενους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νικόλας Φαραντούρης περνά την πόρτα του ΠΑΣΟΚ – Ανεβάζει τους ρυθμούς διεύρυνσης η Χαριλάου Τρικούπη
Τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται είναι της Νίνας Κασιμάτη η οποία τώρα είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά και του Θάνου Μωραΐτη
Φαραντούρης και Ανδρουλάκης
Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση για εξεταστική στις αρχές της εβδομάδας – Πολιτικό θρίλερ για τις υποκλοπές
Στο ΠΑΣΟΚ πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις και προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητες 120 ψήφοι, ώστε το αίτημα εξεταστικής για τις υποκλοπές να εγκριθεί και η εξεταστική επιτροπή να συσταθεί
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά με επιστολή του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επιτάχυνση των διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη
Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η ενεργοποίηση του ΝΣΚ αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης
Κυριάκος Πιερρακάκης
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 10
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 162