Πολιτική

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

Το στίγμα του έδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και λέγοντας πως το Eurogroup του Σαββάτου θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μία συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει τόσο το χρέος όσο και τη χρηματοδότηση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε πως η ελληνική πλευρά δεν βρίσκεται σε σημείο σύγκλισης με τους εταίρους, αλλά διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγο να μην υπάξει συμφωνία στο Eurogroup.

Εξέφρασε την αισιοδοξία πάντως, λέγοντας πως όλοι οι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να είναι στο Eurogroup με καλή πίστη και να αποφευχθεί ένα αποτέλεσμα που το χαρακτήρισε καταδίκη για όλους.

Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι προκειμένου να υπάρξει συμφωνία έχουν προταθεί και από την Ελλάδα υφεσιακά μέτρα, αλλά όπως σημείωσε, αυτά τα μέτρα τα έστρεψε προς τους έχοντες.

Χαρακτήρισε ανεξήγητο το γεγονός πως οι δανειστές άφησαν για το τέλος το κρίσιμο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στο κλίμα μέσα στο Eurogroup είπε χαρακτηριστικά πως κάποια στιγμή θα μιλήσουμε και για αυτά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Οι 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – «Πραγματικές ευκαιρίες στους πολίτες»
Άσκησε κριτική στη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι επιχειρεί να παρουσιάσει την πορεία της οικονομίας ως «success story» και επιλέγει συγκρίσεις που τη βολεύουν, φέρνοντας ως παράδειγμα το δημόσιο χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης 5
Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για την Έλενα Ακρίτα – Μήνυμα στη ΝΔ για την αντιπροεδρία της Βουλής
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, απαντώντας στις πληροφορίες περί καταψήφισής της από τη ΝΔ
Η Ρένα Δούρου και η Έλενα Ακρίτα 20