Πολιτική

Δεν θέλουμε να τα έχουμε καλά με όλους – Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουσθούμε

«Η συγκάλυψη των αντιθέσεων, δεν θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από τα μνημόνια. Δεν μπορούμε να κρύβουμε συνεχώς τα προβλήματα κάτω από το χαλί, επειδή τα κόμματα εξουσίας θέλουν να τα έχουν καλά με τους “πελάτες τους”. Εμείς δεν θέλουμε να τα έχουμε καλά με όλους και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουσθούμε. Να υπερασπιστούμε τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό, να υπερασπιστούμε τους επιχειρηματίες που δεν μπορούνε να τα βγάλουν πέρα με τη γραφειοκρατία και τους φόρους. Δεν θα τους πουλήσουμε όλους αυτούς για να πάμε σε μια πολιτική σούπας».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης στον «Focus FM» στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόσθεσε και ότι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν στέκονται αυτή τη στιγμή στο ύψος των ευθυνών τους και δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε, ότι πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και ζήτησε από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνουν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Ας αφήσουμε τους δικαστές να αποφασίσουν αυτό που πιστεύουν. Και μην ξαφνιαζόμαστε. Το ΣτΕ έχει ανατρέψει τα τελευταία χρόνια πολλές κυβερνητικές αποφάσεις. Αν το κάνει για άλλη μια φορά, δεν θα είναι κάτι πρωτότυπο, καθώς έχει μακρά ιστορία ανεξαρτησίας και προάσπισης του Συντάγματος».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε εκτενώς στη σημερινή κατάσταση του χώρου της τηλεόρασης, λέγοντας: «Η κυβέρνηση θεώρησε ότι μπορεί να φτιάξει ένα τηλεοπτικό σκηνικό στα μέτρα της, με τέσσερις εκβιαζόμενους καναλάρχες, με περιορισμό της πολυφωνίας και με όρους πρωτοφανείς για μια δυτική δημοκρατία. Φυσικά υπήρχε πρόβλημα διαπλοκής, αλλά αντί να θεραπεύσει αυτό το πρόβλημα, αντί να κόψει τα πλοκάμια που υπάρχουν μεταξύ πολιτικής, Τραπεζών και media, η κυβέρνηση προσπάθησε να φτιάξει ένα τηλεοπτικό σκηνικό στα μέτρα της. Η απόφαση για τέσσερις άδειες είναι παράλογη απ’ όπου και αν το δεις. Η σκέψη του κ. Παππά, του κ. Σκουρλέτη, της παρέας του Μαξίμου, ήταν πολύ απλή: να ελέγξουμε το τηλεοπτικό σκηνικό με δικούς μας καναλάρχες, με ανθρώπους υπάκουους, ώστε να έχουμε ένα δικό μας τηλεοπτικό καθεστώς που θα μας υποστηρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Ερωτώμενος για τη διαγραφή του Ιάσονα Φωτήλα αλλά και του Χάρη Θεοχάρη, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι σημασία δεν έχει ποιοι φεύγουν, αλλά τι ζητούσαν και τι κάνουν μετά. «Κάποιοι επέμεναν να κάνουμε άλλες επιλογές. Να πάμε με την ΝΔ, ή να πάμε με το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ε, δεν θα πάμε με κανένα. Ώρα τους καλή».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Σούδα δεν απειλείται, ανησυχία για τα στενά του Ορμούζ, ιστορικό καθήκον η στρατιωτική αποστολή στην Κύπρο
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ απέρριψε τις αντιδράσεις της Τουρκίας σχετικά με την εγκατάσταση συστημάτων Patriot στην Κάρπαθο, κάνοντας λόγο για «απολύτως ανυπόστατους ισχυρισμούς»
Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Γεωργιάδης κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά του Λαζόπουλου: «Μου προκαλεί μεγάλη ηθική βλάβη αυτή η επίθεση»
Ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για «ύβρεις, συκοφαντίες και προτροπή σε βία», επισημαίνοντας ότι δεν του έμεινε «κανένα απολύτως άλλο περιθώριο» από το να προσφύγει στη Δικαιοσύνη
Λαζόπουλος και Γεωργιάδης
119
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ: Στο επίκεντρο οι ελληνογαλλικές σχέσεις και η Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας και γγ του «Renaissance» του Εμανουέλ Μακρόν - Ανταλλαγή απόψεων για ευρωπαϊκά και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στις εξελίξεις στο Ιράν
Μητσοτάκης και Ατάλ