Πολιτική

ΔΕΘ: Αυτοί είναι οι άξονες που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έμφαση στην ελάφρυνση της φορολογίας θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης. Τι θα πει για επενδύσεις και εργασιακές σχέσεις. Τα βήματα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός ώστε "το κράτος να μην ταλαιπωρεί τον πολίτη". Θα ζητήσει να αξιολογηθούν ακριβώς σε ένα χρόνο όσο θα πει φέτος στη ΔΕΘ.

Τις δεσμεύσεις του για τους επόμενους 12 μήνες, αντί για αόριστες υποσχέσεις σε βάθος τετραετίας, θα αναπτύξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ με στόχο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, να αλλάξει το αφήγημα της ΔΕΘ και να την μετατρέψει από φόρουμ παροχολογίας σε φόρουμ λογοδοσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι αν εφαρμόστηκαν στην επόμενη ΔΕΘ σε ένα χρόνο από σήμερα όσα θα ανακοινώσει.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί σε τέσσερα πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη:

1. Φορολογία και φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων – ήδη έγιναν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο “την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων”.

2. Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Λιμάνι του Πειραιά – Cosco, Ελληνικός Χρυσός) και “θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό“.

3. Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξη της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

4. Ψηφιακό κράτος. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι “το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας“. Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει τέλος η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5