Πολιτική

Διευκρινήσεις Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες – “Η ΝΔ έχει πολύ κακή σχέση με την αλήθεια”

«Η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ κακή σχέση με την αλήθεια», απαντά το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Επικρατείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τον αριθμό των καναλιών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

«Φαίνεται ότι η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα ως προς την πρωτογενή παραγωγή πολιτικού λόγου και πολύ κακή σχέση με την αλήθεια. Σήμερα αναπαράγει δημοσίευμα από την ιστοσελίδα liberal.gr του κ. Μουρούτη, για το τηλεοπτικό τοπίο στην Γερμανία το οποίο υποτίθεται πως δικαιώνει τους ισχυρισμούς της», αναφέρει το υπουργείο Επικρατείας και επισημαίνει:
«Το δημοσίευμα παρουσιάζει απόσπασμα το οποίο αναφέρεται στο συνολικό αριθμό τηλεοπτικών σταθμών.

Στο άθροισμα δηλαδή, ιδιωτικών και δημόσιων, περιφερειακών και εθνικών, γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο άθροισμα είναι μερικές δεκάδες.
Όμως, στην Γερμανία ΜΟΝΟ ΕΞΙ (6) κανάλια συγκεντρώνουν όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά και είναι
– Επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής
– Γενικού περιεχομένου
– Εθνικής εμβέλειας
– Ελεύθερης λήψης
– Ιδιωτικά
Η επικείμενη αδειοδότηση στην Ελλάδα αφορά ΜΟΝΟ τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν ΌΛΑ τα παραπάνω και που στις Ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται από 2 έως 6.
Στην Ελλάδα οι σταθμοί αυτού του τύπου, οι οποίοι έως την 31/12/2015 βρίσκονταν σε καθεστώς «νόμιμης λειτουργίας» είναι οχτώ».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διπλό beef Ανδρουλάκη με Γερουλάνο και Δούκα στην Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ - «Η ώρα για αλλαγές είναι τώρα»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία του πολιτικού σχεδιασμού, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων επέμεινε στη διεξαγωγή προκριματικών εκλογών
Ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Ανεύθυνη και επικίνδυνη η τακτική διαστρέβλωσης και κοπτοραπτικής του
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε σαφείς αιχμές για τη στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη, λέγοντας ότι «το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη αρχίζει να αποκτά όλες τις κακές συνήθειες των νέων συνοδοιπόρων του»
Παύλος Μαρινάκης