Πολιτική

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η διαδικασία για το αίτημα του Γιάννη Λαγού – Ποιοι πήραν ελαφρυντικά

Σε διακοπή βρίσκεται αυτήν την ώρα η δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς το δικαστήριο αναμένει τον συνήγορο του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη, προκειμένου να αναπτύξει την αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου, που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής (εκτός της εισαγγελέως).

Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί είναι: Αφού ο συνήγορος εκθέσει νομικά το αίτημα του εντολέα του και το παραδώσει γραπτώς, η παρούσα σύνθεση -εφόσον δεν κριθεί απαράδεκτο το αίτημα- θα πρέπει να αποσυρθεί και στην έδρα να ανέβει άλλη σύνθεση, που θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός.

Η εξέλιξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα κριθεί μετά την απόφαση που θα λάβει η νέα σύνθεση.

Greek Member of the European Parliament and a former member of Golden Dawn Ioannis Lagos attends the trial of leaders and members of the Golden Dawn?in a court in Athens, Greece, October 12, 2020. REUTERS

Ποιοι παίρνουν ελαφρυντικά

Νωρίτερα, πριν την παρέμβαση του Γιάννη Λαγού, το δικαστήριο μόλις είχε ολοκληρώσει την ανάγνωση της απόφασής του επί των ελαφρυντικών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο αποφάσισε τη χορήγηση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Νίκο Μίχο και του σύννομου προτέρου βίου στον Μιχάλη Αβράμη-Αρβανίτη.

click4more: Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα αλλά και στον Γιώργο Ρουπακιά – Ο Λαγός ζήτησε την εξαίρεση όλης της έδρας πλην της εισαγγελέως!

Επίσης, αναγνώρισε στους καταδικασθέντες για ένταξη και υπόθεση του Παύλου Φύσα, Γεώργιο Δήμου και Γεώργιο Στάλκο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Τέλος, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Θωμά Μαριά (ένταξη και Αιγύπτιοι αλιεργάτες) και Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα).

Greek Member of the European Parliament and a former member of Golden Dawn Ioannis Lagos attends the trial of leaders and members of the Golden Dawn in a court in Athens, Greece, October 12, 2020. REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ