Πολιτική

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το τσάμικο στην Κρήτη και οι συναντήσεις με σεισμοπαθείς στο Αρκαλοχώρι

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας παραμένει στην Κρήτη, με τις εικόνες από το τσάμικο που χόρεψε να κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου…

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας που βρέθηκε στα Χανιά με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΚΚΕ μίλησε σε συνεστίαση που έγινε σε κέντρο της πόλης και δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα τσάμικο.  Στις φωτογραφίες του kriti360.gr, o Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ φαίνεται πάνω στην πίστα να το απολαμβάνει.

Το πρωί επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι που έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από το βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντιχάκη, αλλά και στελέχη του κόμματος, βρέθηκε στους οικίσκους που φιλοξενούν τους πρώτους από τους πληγέντες, οι οποίοι είπαν στον γ.γ. του ΚΚΕ ότι χρειάζονται ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

Τον κ. Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανωλης Φραγκάκης ο οποίος αμέσως μετά την επίσκεψη στους οικίσκους, έδειξε από κοντά στον γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, μέρος των καταστροφών σε τμήματα του Αρκαλοχωρίου, ενημερώνοντάς τον για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη σε πληγέντα σημεία του Αρκαλοχωρίου, ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενώ αμέσως μετά, σε εκδήλωση με πρωτοβουλία της τομεακής επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, είχε τη δυνατότητα να ακούσει φορείς και κατοίκους, για την εξέλιξη της διαχείρησης μετά τις καταστροφές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η περιοχή και οι κάτοικοι χρίζουν ουσιαστικής ενίσχυσης, καλώντας τους να είναι σε «αγωνιστική επαγρύπνηση» και διεκδίκηση των αιτημάτων τους. «Ενάμιση μήνα μετά σεισμό, τα πράγματα δεν πηγαίνουν ‘ρολόι’ όπως προσπαθεί να ορίσει η κυβέρνηση. Ούτε οι πολίτες, αλλά ούτε εμείς πειθόμαστε – και βγάζουμε συμπεράσματα από τα στοιχεία και όχι από όσα λένε, γιατί η πραγματικότητα είναι η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι πληγέντες» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη

Λουλούδια στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων κατέθεσε το πρωί ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας συνοδευόταν από στελέχη του κόμματός του, ενώ στο κοιμητήριο τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του παγκρητίου συλλόγου «Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης. Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ βρέθηκε και στον οικογενειακό τάφο της οικογένειας Θεοδωράκη στο ίδιο κοιμητήριο όπου «αναπαύονται» οι γονείς του Μίκη και ο αδελφός του Γιάννης.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ για λίγα λουλούδια , στο μέρος που «αναπαύεται», ο Μίκης, εκεί που ήθελε, στον Γαλατά Χανίων, δίπλα στην οικογένεια του, στους αγαπημένους του. Ο Μίκης είναι αθάνατος. Η μουσική του, τα τραγούδια του, η παρακαταθήκη που άφησε θα μας συντροφεύουν, θα συνοδεύουν τους καθημερινούς αγώνες αλλά και τους μελλοντικούς αγώνες του λαού μας, της νεολαίας μας. Αθάνατος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Μου έβαλε το "μαχαίρι στο λαιμό" για τα χρήματα που έπρεπε να δώσω», λέει η Ζέττα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε
«Πάλεψα με τη συνείδησή μου όχι για το αν θα πληρώσω, αλλά για το αν πρέπει να τον καταγγείλω αμέσως ή να του δώσω ένα περιθώριο ενδεχομένως να διορθώσει»
Η Ζέττα Μακρή
ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Έπαιξες την χώρα στα ζάρια – Η ιστορία δεν γράφεται με όρους μάρκετινγκ, αλλά από το βίωμα του ελληνικού λαού
Αντί για κατάργηση των μνημονίων, έφερε το τρίτο, αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, το υπερταμείο και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη
Αλέξης Τσίπρας 4