Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα – Ποιο το κυρίαρχο συναίσθημα των πολιτών

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco παρουσίασε ο Alpha με τους ερωτώμενους να θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να απορρίπτουν την πρόταση Ανδρουλάκη για άγνωστο Χ.

Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (24.04.2023) φέρνει την ΝΔ μπροστά με 6,2 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης το 33% αποκομίζει θετική και πολύ θετική εικόνα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι 47% που απαντά αρνητικά.

Από εκεί και πέρα ένας στους τέσσερις (40%) θεωρεί καλύτερη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 29% απαντά ότι ήταν κακές και οι δύο, ενώ το 27% αξιολογεί ως καλύτερη την κυβέρνηση Τσίπρα.

Οι πολίτες εξάλλου δεν συμφωνούν με την πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ».

Παράλληλα έξι στους δέκα (60%) πιστεύουν ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος και μόνο το 25% , τονίζει ότι μπορεί να είναι άλλο πολιτικό πρόσωπο.

Στην ερώτηση ποιος από τους πρωθυπουργούς των δύο τελευταίων κυβερνήσεων ήταν καλύτερος το 40% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 27% ο Αλέξης Τσίπρας. 


Οσον αφορά στην ερώτηση για το κυρίαρχο συναίσθημα σε σχέση με την πολιτική ζωή του τόπου το 34% δηλώνει την  απογοήτευση.


Τέλος μειώθηκε κατά τον Απρίλιο (19% έναντι 20%), ενώ κατέπεσε εντυπωσιακά το συναίσθημα της οργής (19% από 33%).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1
Στο προσκήνιο η δημιουργία συντονιστικού οργάνου τομεαρχών στο ΠΑΣΟΚ - Οι κινήσεις Ανδρουλάκη και ο ρόλος Σκανδαλίδη
Σήμερα αναμένεται να  πραγματοποιηθεί  μία ευρεία σύσκεψη  υπό την προεδρεία του Νίκου Ανδρουλάκη με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος
O Νίκος Ανδρουλάκης 2
«Όχι» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συνάντηση για την προανακριτική
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να απευθυνθεί ξανά στους τέσσερεις πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στην Ελληνική Λύση και την Νίκη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου