Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Δημοσκόπηση MRB: 6,1% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και Τουρκία ανησυχούν περισσότερο τους πολίτες

Δημοσκόπηση MRB: 6,1% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και Τουρκία ανησυχούν περισσότερο τους πολίτες
Intime αρχείο

Δημοσκόπηση της MRB για ακρίβεια, καλάθι νοικοκυριού και Ελληνοτουρκικά. Το αποτύπωμα από το σκάνδαλο Πάτση. Στις 6,1 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του OPEN, η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 51,9%. Με 11% ακολουθεί η υπόθεση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ενώ ακολουθούν ανεργία, ελληνοτουρκικά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 61,1% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για τη συμβολή που θα έχει το καλάθι του νοικοκυριού στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, με τρίτο το ΠΑΣΟΚ που καταγράφει ποσοστό 11,5%.

Παρακολουθήστε την παρουσίαση της δημοσκόπησης της MRB για το OPEN:  

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 38,1% έναντι 29,2% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Η απάντηση «κανένας» πήρε το υψηλό 25.7%, ενώ ένα 7% απάντησε κάποιον άλλο πολιτικό αρχηγό.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό στήριξης 46% έναντι 20,6% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων και 37,6% έναντι 27% σε ό,τι αφορά τα θέματα ανάπτυξης.

Αναφορικά με τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και της μεσαίας τάξης, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 34,7% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δημοσκόπηση της MRB για το OPEN,  διενεργήθηκε το διάστημα 31 Οκτωβρίου – 02 Νοεμβρίου 2022.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις