Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έκκληση Γεωργιάδη: Μην πηγαίνετε όλοι μαζί σούπερ μάρκετ, έρχεται διευρυμένο ωράριο

Έκκληση Γεωργιάδη: Μην πηγαίνετε όλοι μαζί σούπερ μάρκετ, έρχεται διευρυμένο ωράριο

Τεράστια είναι η μάχη που δίνει η χώρα μας για να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης του ιού όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Έκρουσε μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ, καθώς κινδυνεύουν από τον συνωστισμό να κολλήσουν τον κορωνοϊό. Ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως αποθέματα τροφίμων της χώρας επαρκούν, δεν χρειάζεται πανικός, ενώ υπάρχει και σχέδιο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνετε όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ. Γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ως προς την επάρκεια των τροφίμων. Τα αποθέματα της χώρας είναι άνω των 3 μηνών. Κάθε μέρα τα σούπερ μάρκετ θα έχουν τροφοδοσία. Άρα το να πηγαίνετε στο σούπερ εκτός από επικίνδυνο, ανεύθυνο και αχρείαστο». 

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως… «Κάνουμε μία δημόσια έκκληση αυτή είναι μία μάχη θα την κερδίσουμε όλοι μαζί. Είναι μία μάχη για τις ευάλωτες ομάδες. Τα σούπερ μάρκετ δεν θα κλείσουν. Και το ωράριο θα διευρυνθεί και θα δώσουμε το δικαίωμα να γίνονται παραγγελίες τηλεφωνικές και ιντερνετικές και τις Κυριακές. Τα καταστήματα που είναι σε εμπορικά κέντρα αν έχουν ξεχωριστή είσοδο θα τα αφήσουμε ανοιχτά για να προσθέσουμε σούπερ μάρκετ στο σύστημα».  

Επισήμανε εξάλλου ότι θα ζητηθεί από τις εταιρείες που εμπορεύονται αντισηπτικά, μάσκες, μαντιλάκια απολυμαντικά κλπ μέσα σε 2 ημέρες να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης τα αποθέματα τους. «Για να κάνουμε ελέγχους και να βλέπουμε αν υπάρχει αισχροκέρδεια. Γιατί η αισχροκέρδεια τώρα δεν είναι απλώς κακό πράγμα είναι βαθιά ανήθικο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις