Πολιτική

Εκλογές 2019: Αυτοί είναι οι βουλευτές Επικρατείας

Με την ενσωμάτωση στο 99,84% μετά τις εκλογές της Κυριακής (07.07.2019), η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 39,85% εκλέγει πέντε βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 31,53% τέσσερις.

Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, η πρώην υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιώργος Γεραπερίτης, ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο Χρήστος Ταραντίλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει από το Επικρατείας τέσσερις βουλευτές. Τον Βασίλη Βασιλικό, που ήταν επικεφαλής, την απερχόμενη υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Το Κίνημα Αλλαγής εκλέγει τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιώργο Καμίνη και το ΚΚΕ την πρώην γενική γραμματέα του Αλέκα Παπαρήγα.

Έναν βουλευτή Επικρατείας βγάζει και η Ελληνική Λύση, τον Βασίλη Βιλιάρδο.

Δείτε όλα τα ονόματα από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας

Δείτε εδώ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ, λεπτό προς λεπτό, και διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάζονται» ΠΑΣΟΚ και Καραμέρος για τις ανεξάρτητες αρχές: «Πιάνει πόρτα για τον χειμώνα» – «Κατανοώ, δύσκολη μέρα μετά τα όσα σας καταλόγισε ο Καστανίδης»
Η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι και έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη
Γιώργος Καραμέρος
Ελληνικό «μπλόκο» στα προβλήματα του SAFE: Διορθωτικές παρεμβάσεις στα κονδύλια της Άμυνας ζήτησε ο Δένδιας από τον Κουμπίλιους
Στο επίκεντρο της συνάντησης η ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, οι καινοτόμες τεχνολογίες και η ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας
Δένδιας και Κουμπίλιους