Πολιτική

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας στο TikTok: «Γυρνάω από Τρίπολη με αυτοκίνητο και όχι με το κρατικό αεροσκάφος»

«Γυρνάω από Τρίπολη, όχι με το κρατικό αεροσκάφος, με το αυτοκίνητο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω TikTok, «φωτογραφίζοντας» τη μετάβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Σε βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok κατά την επιστροφή του στην Αθήνα από την Τρίπολη, όπου περιόδευσε νωρίτερα, o Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, επίσης, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν δουλεύουμε για τους κολεγιάρχες αλλά για μια δημόσια παιδεία με υψηλής ποιότητας σπουδές σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια».

«Γυρνάω από Τρίπολη, όχι με το κρατικό αεροσκάφος, με το αυτοκίνητο», αναφέρει αρχικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι στην Τρίπολη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει «στην αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου», όμως «η κ. Κεραμέως τέσσερα χρόνια τώρα το έχει απαξιώσει. Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σχολές κλείνουν, σχολές δεν ιδρύονται».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη του στην Τρίπολη «ήρθε και με βρήκε ένας μαθητής 17 χρονών, ψηφίζει για πρώτη φορά, και με ρώτησε αν είναι αλήθεια αυτό που λέμε ότι από αυτές τις εξετάσεις θα ακυρώσουμε την ελάχιστη βάση, δίνοντας τη δυνατότητα να περάσουν περισσότεροι στα πανεπιστήμια». «Του είπα όχι απλά είναι αλήθεια, είναι δέσμευση», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας:

«Γιατί εμείς δεν θέλουμε να βάζουμε φραγμούς στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όσα παιδιά έχουν στοιχειώδεις δυνατότητες να τα καταφέρουν. Και γιατί εμείς δεν δουλεύουμε για τους κολεγιάρχες αλλά για μια δημόσια παιδεία με υψηλής ποιότητας σπουδές σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια».

@atsipras

#fyp #fypgreece #tiktokgreece #Τσίπρας

♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 3
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 12
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης