Πολιτική

Εκλογές 2023 – Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ: Συγχαρητήρια Πλεύρη σε Αγαπηδάκη – Τι είπε η Παγώνη για τη μη ένταξή της

Τέλος στα σενάρια για το ποιος είναι «μέσα ή έξω» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για τις επικείμενες εκλογές, έβαλε η ανακοίνωση των προσώπων, η οποία έγινε σήμερα (28.04.2023) από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Φαβορί» για μια θέση «στον ήλιο» ήταν τις τελευταίες ημέρες η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, σενάριο το οποίο διαψεύστηκε από το πρωί της Παρασκευής (28.04.2023) και από την ίδια. Αντίθετα, εντός ψηφοδελτίου και μάλιστα ως «επικεφαλής» του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ για τις επικείμενες εκλογές τοποθετήθηκε η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο από εχθές το newsit.gr. 

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο οποία χειρίστηκε -μεταξύ άλλων σοβαρών θεμάτων- όλους τους τελευταίους μήνες αθόρυβα και αποτελεσματικά το πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Σπύρος Δοξιάδης», αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, ο οποίος αποφάσισε να την εντάξει σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τα συγχαρητήρια του στη συνεργάτιδά του στο Υπουργείο Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, έδωσε μέσω twitter, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Δείτε το tweet του υπουργού Υγείας: 

Παγώνη: «Δεν θα είμαι, να σταματήσει αυτή η ιστορία»

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε τη θέση της.

«Από χθες έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, τι θα γίνει και ποιοί θα είναι. Επειδή έχω συνηθίσει τον κόσμο να λέει αλήθειες, εγώ στο Επικρατείας της ΝΔ δεν είμαι. Από χθες έχω δεχθεί πολλά μηνύματα από όλη την Ελλάδα, δεν μπορούσα να απαντήσω σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να σταματήσει αυτή η ιστορία», ανέφερε αρχικά.

Ως προς το παρασκήνιο της μη ένταξής της στο ψηφοδέλτιο είπε πως, «δεν έχει σημασία πότε είχα συνάντηση, δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο. Δεν έχει νόημα να συζητάμε, τελειώνει το θέμα Παγώνη σήμερα. Είναι κάποια άλλα πρόσωπα που έχουν περισσότερη αναγνωρισιμότητα. Τον κ. Σκυλακάκη και τον κ. Στυλιανίδη τους γνωρίζω, τις υπόλοιπες κυρίες, κ.κ. Αγαπιδάκη και Χατζηιωαννίδου, δεν τις γνωρίζω».

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι όφελος προκύπτει για βενζίνη και diesel και γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη δίκη των Τεμπών: «Υπήρξε προσπάθεια να δυναμιτιστεί η διαδικασία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο, με αιχμή «νέα τρένα, νέα υποδομή, νέους σταθμούς»
Δίκη για τα Τέμπη