Πολιτική

Εκλογές 2023: «Στις 21 Μαΐου οι πολίτες επιστρέφουν το λογαριασμό» – Οι πρώτες δηλώσεις Τσίπρα

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συνεχίζει να ανεβαίνει το Γολγοθά της ακρίβειας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά μπροστά στην αισχροκέρδεια, γιατί πολύ απλά δεν βγαίνει ο λογαριασμός» δήλωσε από τη Λειβαδιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μάϊου. 

«Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας» συμπλήρωσε για τις εκλογές ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση φαίνεται να συνεχίζει να είναι στον κόσμο της. Ο υπουργός Ανάπτυξης μάς λέει ότι ήδη οι τιμές έχουν πέσει, ο άλλος όμως των Οικονομικών μας λέει ότι παρά το 16% του πληθωρισμού στα τρόφιμα, οι τιμές θα ανέβουν και άλλο» τόνισε, σχολιάζοντας ωστόσο ότι «αυτή η περιπέτεια έρχεται η στιγμή που θα τελειώσει». «Έμειναν λίγες εβδομάδες υπομονής και η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος έρχεται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 83
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα – Αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν οι δύο χώρες
Στο «Συμβούλιο Ειρήνης» προβλέπεται να συμμετέχουν 25 χώρες, ανάμεσά τους και κράτη που είχαν λάβει μέρος στη διεθνή συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης