Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Γιώργος Τσίπρας: «Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη Τσίπρα»

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Γιώργος Τσίπρας: «Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη Τσίπρα»

Για υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο Γιώργος Τσίπρας, αναφερόμενος στις «τριβές» εντός του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζοντας πως το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα είναι η ενότητα μετά τα συντροφικά «πυρά», μόλις λίγα 24ωρα πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο της παράταξης.

«Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη Τσίπρα, δεν σας λέω από ποιους. Υπήρχαν σύντροφοι που ήθελαν να αποχωρίσει ο Αλέξης Τσίπρας από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στην ΕΡΤ την Τετάρτη (20.09.23).

Και συνέχισε, δηλώνοντας πως «γίνονταν πολλές παρεμβάσεις κατά διαστήματα, που είχαν προφανή σκοπό να πλήξουν είτε τον ίδιο προσωπικά είτε το κόμμα». «Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύονται οι διαφοροποιήσεις», είπε. 

«Προσωπικά έχω διαφοροποιηθεί για πράγματα και τον καιρό της διακυβέρνησης, αλλά είναι πολύ δύσκολο, κυρίως τον καιρό που ήμασταν αντιπολίτευση, να έχω διατυπώσει την άποψή μου δημόσια δηλαδή, αλλά χωρίς να κάνω ζημιά στο κόμμα. Πάντως δεν ήταν όλες διαφοροποιήσεις το ίδιο», σημείωσε.

«Μαχαίρια δεν έχουν βγει από τη δική μας πλευρά. Καθόλου (…) Είναι καλό να συνεχίσουμε σε ένα ήρεμο κλίμα και να πάμε ήρεμα μέχρι την Κυριακή. Να μην υπάρξουν δηλαδή εντάσεις».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών. Δεν έχει αποστρατευθεί. Είναι θέμα του νέου αρχηγού να τον καλέσει. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι χρήσιμος», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «πρέπει να προχωρήσουμε με ομόνοια, εφόσον μας ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και η αξιωματική αντιπολίτευση. Υπάρχει ένταση».

Αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο ίδιος επεσήμανε ότι «μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει ο κόσμος». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις