Πολιτική

Έλληνας του εξωτερικού εξηγεί πώς διαπίστωσε τη διαροή των email στην Ασημακοπούλου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το μπαράζ email σε Έλληνες του εξωτερικού από το γραφείο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Για την υπόθεση των email σε απόδημους η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, ενώ τουλάχιστον δύο Έλληνες του εξωτερικού, μία κάτοικος Ολλανδίας και ένας κάτοικος Λονδίνου κατέθεσαν αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο Αντώνης Πέτσας, κάτοικος Λονδίνου, εξήγησε πως διαπίστωσε τη διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων, τονίζοντας ότι υπεύθυνο είναι το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Πέτσας εργάζεται στον τομέα της ανάλυσης δεδομένων και γνωρίζει καλά τι συμβαίνει με τις ποινές και την προστασία που παρέχεται σε τέτοια ζητήματα.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να τηρείται πρωτόκολλο και να διαρρεύσουν τα στοιχεία από το υπουργείο».

Ο κ. Πέτσας και οι υπόλοιποι απόδημοι Έλληνες του Λονδίνου έλαβαν το email της κ. Ασημακοπούλου την 1η Μαρτίου, περίπου στις 07:00 το πρωί.

«Εγώ είχα γραφτεί πέρυσι για να ψηφίσω ως απόδημος στις πρώτες εκλογές. Δεν το πρόλαβα αλλά ψήφισα στις δεύτερες. Φέτος για την επιστολική ψήφο δεν είχα κάνει καν αίτηση», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Όπως είπε, το email ενημέρωνε ότι έρχεται η επιστολική ψήφος, ζητούσε από τους απόδημους να γραφτούν στην πλατφόρμα και τόνιζε ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση τις επόμενες 100 ημέρες για τις δράσεις ενόψει των ευρωεκλογών. Μάλιστα, έδινε τη δυνατότητα να λάβουν γνώση της πολιτικής προστασίας των δεδομένων.

«Η πλάκα είναι ότι όσοι το πατούσαν η κ. Ασημακοπούλου ήξερε πόσοι ήταν αυτοί», σχολίασε ο κ. Πέτσας.

Σε εξέλιξη η ποινική διαδικασία

Ο δικηγόρος του κ. Πέτσα, Βασίλης Σωτηρόπουλος, τόνισε πως «η ποινική διαδικαστικά είναι σε εξέλιξη από την εισαγγελία Αθηνών. Αυτό αφορά ένα σκέλος που είναι αυτεπάγγελτο και γι’ αυτό δεν κάνουμε μηνύσεις. Θα δούμε πως θα καταλήξει η έρευνα, αν θα προσωποποιούν ευθύνες, αν θα ασκηθεί δίωξη, για να ασκήσουμε μετά τα δικαιώματα από την πλευρά των αποδήμων».

«Οι απόδημοι, μέχρι στιγμής, έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου επειδή δεν προστάτευσε τα δεδομένα τους», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7