Πολιτική

Ελληνική Λύση: Η συνταξιούχος κτηνοτρόφος που εκλέχτηκε ευρωβουλευτής – Ποια είναι η Γαλάτω Αλεξανδράκη

Πολλαπλά μηνύματα, ανατροπές κι εκπλήξεις «έβγαλε» η κάλπη των ευρωεκλογών τη μεγάλη βραδιά της Κυριακής (09.06.24). Μία εξ αυτών η άνοδος του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, Ελληνική Λύση, που βρέθηκε στην 4η θέση, αφήνοντας στην 5η το ΚΚΕ.

Στη «μάχη» των ευρωεκλογών, η Ελληνική Λύση κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε έξι εκλογικές περιφέρειες, λαμβάνοντας ποσοστά από 18,48% έως 15, 61%.

Πρόκειται για τις εκλογικές περιφέρειες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Β’ Θεσσαλονίκης, Σερρών και Δράμας. Μάλιστα, στον Έβρο η Ελληνική Λύση διπλασίασε τα ποσοστά της, παίρνοντας 14% και τη δεύτερη θέση, μετά τη ΝΔ.

Την επομένη των ευρωεκλογών τα «βλέμματα» στρέφονται στο προφίλ των ευρωβουλευτών των κομμάτων που πήραν το «χρυσό» εισιτήριο. Μία από αυτές η Γαλάτω Αλεξανδράκη της Ελληνικής Λύσης, που διατηρεί κρεοπωλείο με τον γιο της, Αλέξανδρο Αλεξανδράκη στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως αναφέρει το inevros.gr, η Αλεξανδράκη Γαλάτω είναι 76 ετών, συνταξιούχος κτηνοτρόφος με καταγωγή από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου.

galato alexandraki

Σύμφωνα με το τοπικό site reportal.gr η κυρία Αλεξανδράκη απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συνέντευξη προεκλογικά και κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν θέλει ακόμη να μιλήσει δημόσια.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook – Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Δούκας προς συμβιβασμό για τη «μη συγκυβέρνηση» – Νέες φωτιές άναψαν οι ξαφνικές αλλαγές στο καταστατικό
Μετά τις αλλαγές που έγινε γνωστό ότι προωθούνται τις προηγούμενες ώρες, ήταν αναμενόμενο να ζητηθούν εξηγήσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Νίκος Ανδρουλάκης
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι όφελος προκύπτει για βενζίνη και diesel και γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»