Πολιτική

Ενοχλημένος ο Θεοχαρόπουλος με το όνομα του νέου πολιτικού φορέα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επαναλαμβάνει στην "Εφημερίδα των Συντακτών" την ενόχλησή του για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη να ονομάζεται Κίνημα Αλλαγής ο νέος πολιτικός φορέας της προοδευτικής παράταξης.

Ταυτόχρονα προτείνει τις ονομασίες Δημοκρατικό Κόμμα ή ενναλλακτικά Προοδευτική Παράταξη σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο και να αποφασισθεί με εσωκομματικό δημοψήφισμα η προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι ο νέος φορέας «έχει επικεφαλής και μάλιστα εκλεγμένη από τη βάση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο φορέας μπορεί να λειτουργεί με αρχηγοκεντρικά μοντέλα περασμένων δεκαετιών ή ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται χωρίς καμία διαβούλευση». Συμπληρώνει ότι η στάση της ΔΗΜΑΡ δεν συνιστά γκρίνια, αλλά την αυτονόητη διεκδίκηση, η λήψη των κρίσιμων αποφάσεων σε έναν φορέα, που μάλιστα είναι πολυκομματικός, να γίνεται με συλλογικές διαδικασίες.

«Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται ονομασία και να στέλνεται σε εταιρείες δημοσκοπήσεων χωρίς ούτε καν να έχουν ενημερωθεί κόμματα, όπως η ΔΗΜΑΡ που συγκροτεί στην Βουλή μαζί με το ΠΑΣΟΚ την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς πρέπει να είναι υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας και πρότυπο για όλο το πολιτικό σύστημα», επισημαίνει.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι πρόκειται για ατυχή στιγμή και πως δεν είχε απολύτως καμία ενημέρωση από την κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη οι οποίοι προχώρησαν μονομερώς σε αυτή την ανακοίνωση ερήμην τόσο των κομμάτων και υποψηφίων που συμμετέχουν στο εγχείρημα όσο κυρίως των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες.

Όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογραμμίζει την αυτόνομη πορεία απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ που είναι εκ των ων ουκ άνευ και προτείνει: «Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, μόνο αν οι πολίτες φέρουν το νέο φορέα μέσα στις τρεις πρώτες δυνάμεις και λάβει διερευνητική εντολή πρέπει να προτείνει μία προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Σε κάθε περίπτωση η θέση μου είναι όταν έρθει η ώρα να αποφασίσει η βάση όλης της κεντροαριστεράς με δημοψήφισμα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 1
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης