Πολιτική

Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στο δείπνο στην Πράγα – Η σκληρή απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού

Για άλλη μία φορά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να παρουσιαστεί ο ίδιος ως… ειρηνοποιός και να παρουσιάσει τη χώρα του… θύμα των προκλήσεων της Ελλάδας, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκεί για να του απαντήσει άμεσα.

Στο δείπνο που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (06.10.2022), στην άτυπη σύνοδο 44 ηγετών κρατών της Ευρώπης, που διεξάγεται στην Πράγα, σημειώθηκε ένταση, με αφορμή όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τη σκληρή απάντηση που του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κάποιοι σύμμαχοι επιλέγουν να αυξάνουν την ένταση και τις προκλήσεις. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Τουρκία προστατεύει τα συμφέροντα της. Δεν θέλουμε ένταση με κανέναν γείτονα μας. Θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου”, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.  

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο αμέσως και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών και αντί να προκαλεί εντάσεις, θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη