Πολιτική

Επίσκεψη Παππά στις ΗΠΑ: Το ΔΝΤ πέφτει… έξω στις προβλέψεις του για την Ελλάδα

Συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τη σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Joan O’Hara, είχε σήμερα ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, ενώ βρήκε ευκαιρία να ρίξει "καρφιά" στο ΔΝΤ για ακόμα μια φορά, λέγοντας πως οι απαισιόδοξες προβλέψεις του δεν επιβεβαιώνονται.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στη διάρκεια της συνάντησης, “συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα ασφαλείας της περιοχής και η ελληνική πλευρά είχε την ευκαιρία να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο της χώρας μας, ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, η οποία αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα. Επίσης, υπογραμμίστηκε η έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει η Ελλάδα σε διπλωματικό επίπεδο, ιδιαίτερα μέσω των τριμερών συναντήσεων, αλλά και με την πρωτοβουλία της ελληνικής Κυβέρνησης για τη σύνοδο των χωρών του Νότου“.

Αμέσως μετά τη συνάντηση -στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Χάρης Λαλάκος- ο Νίκος Παππάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων, οι οποίες διαρκώς βελτιώνονται. Αναπτύξαμε, επίσης, θέματα διμερών οικονομικών σχέσεων οι οποίες βρίσκονται σε διαρκή πορεία βελτίωσης, καθώς οι εμπορικές σχέσεις καταγράφουν ολοένα και θετικότερη πορεία, ενώ σημειώνεται και μεγάλη αύξηση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, οι οποίες μάλιστα προβλέπεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήσαμε και το ζήτημα της αμερικανικής παρουσίας τον επόμενο χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην προοπτική αυτή να έχει έντονη “ψηφιακή” διάσταση».

Αθήνα και Ουάσιγκτον επιθυμούν την επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις ΗΠΑ, το επόμενο διάστημα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, απάντησε: «Και οι δύο πλευρές επιθυμούν την επίσκεψη και εργάζονται συστηματικά προς μια τέτοια κατεύθυνση, με στόχο όχι μια συνάντηση εθιμοτυπίας, αλλά με απτά και αμοιβαίως επωφελή αποτελέσματα».

Σχετικά με την αμερικανική στάση απέναντι στην προοπτική διευθέτησης του ελληνικού χρέους, αλλά και σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι οι θέσεις των ΗΠΑ έχουν αλλάξει και, βεβαίως, είναι σαφές ότι και αυτές έχουν συμβάλλει στην επίτευξη συμφωνιών στο παρελθόν», ενώ για το ΔΝΤ υπογράμμισε ότι: «εδώ και αρκετό καιρό το ΔΝΤ διατυπώνει τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Πρόκειται για προβλέψεις που δεν επιβεβαιώνονται. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, όπως αυτές που προέκυψαν στο παρελθόν εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των θεσμών».

Στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, τον Νίκο Παππά συνοδεύει ο σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.-

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Η αγορά ενέργειας της ΕΕ δεν λειτουργεί ικανοποιητικά – Ανάγκη για χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις
«Αν δεν συμβούν αυτά θα είναι δύσκολο να έχουμε την κοινωνική στήριξη απαραίτητη για τις κρίσιμες αποφάσεις που θα ληφθούν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν: Η «ελεγχόμενη κρίση», τα ακανθώδη «αλλά όχι άλυτα» ζητήματα και το «αν όχι τώρα, πότε;»
Ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά από 17 μήνες. Τώρα «το κλίμα ήταν θετικό» κι αυτό αποτυπώνεται και το γεγονός ότι η συνάντηση διήρκησε μιάμιση ώρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 61
Όλα όσα συνέβησαν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Τουρκία: Το «πηγαδάκι», τα κομπολόγια, οι δηλώσεις και το «αυτοκρατορικό» μενού
Το ευχάριστο κλίμα στην συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο του 6ου ΑΣΣ και τα 7 κείμενα που υπογράφτηκαν - Το παρασκήνιο
Μητσοτάκης και Ερντογάν στην Άγκυρα 7
Η γεύση που άφησε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Το casus belli, ο πολύτιμος φίλος και τα μηνύματα στο εσωτερικό Ελλάδας και Τουρκίας
Ναι, Ελλάδα και Τουρκία δεν μπορούν ακόμα να συζητήσουν εκείνα που τους χωρίζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μην αναδείξουν θέματα έστω και χαμηλής πολιτικής που τους ενώνουν
Μητσοτάκης και Ερντογάν στην Άγκυρα 69