Πολιτική

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα από το Εργατικό Κέντρο Χίου για τη στέγαση προσφύγων

Την άμεση εξεύρεση λύσης για τη στέγαση των προσφύγων που βρίσκονται στη Χίο ή τη μεταφορά τους εκτός νησιού, ζητά με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Στην επιστολή αυτή γίνεται αναφορά στις «σκηνές απείρου κάλλους που ζήσαμε στις 21 Οκτωβρίου όταν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών εκατοντάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, που φιλοξενούνταν στις πρόχειρες δομές της πόλης μας βρέθηκαν ανυπεράσπιστοί κάτω από την καταρρακτώδη βροχή».

Και η επιστολή καταλήγει: «Αναμένουμε τις ενέργειές σας προκειμένου να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο ζήτημα αυτό και να μετεγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε δομές κατάλληλες που θα πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές προκειμένου να αποφευχθούν οι περσινές δραματικές εικόνες καθώς επίσης και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης όλων των απαραίτητων εγγράφων ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν ή στις χώρες που πρέπει».

 

Επίθεση Μηταράκη στην κυβέρνηση

Με τη φράση «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» σχολίασε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει ως Κέντρο Φύλαξης παραβατικών μεταναστών ο διαμορφωμένος χώρος στο Μερσινίδι στην οποία αναφέρθηκε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «αν αυτός ο χώρος λειτουργήσει προσθετικά με τους υπάρχοντες στη ΒΙΑΛ και τους καταυλισμούς στη Σούδα και το ΔΗΠΕΘΕ, αυτό θα είναι αρνητικό για το νησί μας».

Ο κ. Μηταράκης σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» της Χίου τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, δεν έχει δημιουργήσει τα απαιτούμενα προαναχωρησιακά κέντρα για να αποφορτιστεί η κατάσταση στα νησιά, υπογράμμισε ότι η Χίος με βάση τον πληθυσμό της δεν μπορεί να δεχτεί πάνω από 500 μετανάστες, ενώ καυτηρίασε την έλλειψη συντονιστή στο νησί, ζήτημα που είχε επισημάνει από τον Οκτώβρη του 2015 στον υπουργό Γιάννη Μουζάλα.

«Ο λαός λέει απλά: Τα ζώα μου αργά. Αν η Κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα θα φτάσουμε μέχρι το Δεκέμβρη τους 8.000 μετανάστες στη Χίο», κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σαμαράς: Το ενδεχόμενο νέου κόμματος, η σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη, το «ουδέν σχόλιο» από Μαξίμου και οι «γαλάζιοι» ψίθυροι
Απάντησε και στις αιχμές που είχε αφήσει εναντίον του ο κ. Μητσοτάκης όταν είχε μιλήσει για «πατριώτες της φακής και του καναπέ», σημειώνοντας ότι «αυτά είναι όλα δείγματα αλαζονείας και θεσμικής απρέπειας»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο της κόρης του: «Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που είχαμε τη Λένα μας»
«Η απώλεια της Λένας είναι μια κατάσταση βιωματική που με φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Αντώνης Σαμαράς και Λένα Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος - Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Όταν λάβω τις αποφάσεις μου, όποιες κι αν είναι αυτές, θα τις εξηγήσω καθαρά και ξάστερα στον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς
364
Διαγράφονται από τα πανεπιστήμια 285.000 αιώνιους φοιτητές - «Δεύτερη ευκαιρία» σε 30.000 που επέστρεψαν στα έδρανα
Στα μητρώα των ΑΕΙ υπάρχει εγγεγραμμένος φοιτητής από το 1935 - Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις προσλήψεις στα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών
Πανεπιστήμιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόμβος ενέργειας η Ελλάδα – Οι νέοι Κρητικοί να πειστούν ότι οι «βεντέτες» είναι απόβλητα περασμένων καιρών
«Πολλά ειπώθηκαν και πολλά θα ειπωθούν για αυτό το ιστορικό διήμερο που χώρεσε μέσα σε 48 ώρες προσπάθειες ετών για να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε κόμβο ενέργειας» αναφερόμενος στα ενεργειακά deals
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 91