Πολιτική

Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις για Γιάννο Παπαντωνίου – Ασκήθηκαν συμπληρωματικές ποινικές διώξεις

Καταιγιστικές εξελίξεις έρχονται στις δικαστικές έρευνες για τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπογράφηκαν επί Γιάννου Παπαντωνίου!

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ( ξέπλυμα μαύρου χρήματος) για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που υπεγράφησαν επί Γιάννου Παπαντωνίου.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά το αίτημα της ανακρίτριας διαφθοράς, Ηλιάνας Ζαμανίκα, για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης μετά την αξιολόγηση πληθώρας στοιχείων αλλά και μαρτυρικών καταθέσεων και σε συνδυασμό και με τα νεότερα στοιχεία που εστάλησαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς στις αρχές Μαρτίου από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας για την ύπαρξη δύο λογαριασμών που συνδέονται με τον πρώην υπουργό και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι η άσκηση της νέας, συμπληρωματικής ποινικής δίωξης, θα λύσουν τα χέρια των δικαστών που ερευνούν την υπόθεση και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αποκαλύψεις που θα δώσουν νέα διάσταση στην υπόθεση.

Μεταξύ των “θησαυρών” που έχει στα χέρια της η ανακρίτρια διαφθοράς και έχουν αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα σημαντικά είναι και κατάθεση γάλλου πρώην στελέχους εταιρείας που είχε εμπλακεί σε προμήθειες με το ελληνικό δημόσιο και ο οποίος έχει καταθέσει ότι δωροδοκήθηκε Έλληνας υπουργός. Επίσης η κυρία Ζαμανίκα αξιολόγησε ως ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία που κατασχέθηκαν στην Αθήνα στο σπίτι του επικεφαλής της ίδιας εταιρείας στη χώρας μας, που είχε άμεση γνώση των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων για πολλές συμβάσεις μεταξύ των οποίων και συμβάσεις εξοπλιστικών.

Επίσης η ανακρίτρια είχε αξιολογήσει ως σημαντικά όσα έχουν προκύψει από τις πολυετείς έρευνες των εισαγγελικών αρχών για τον λογαριασμό “ομπρέλα” που διέθετε η σύζυγος του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου στην Ελβετία και ο οποιος αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκαρντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21