Πολιτική

Έχουμε ότι χρειάζεται για μία ελληνική συμφωνία”

Επιβεβαιώνει το κλίμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ενώ η Αυστριακή ομόλογος του επαναφέρει πλαγίως τα σενάρια αποβολής της Ελλάδας από τοι ευρώ.

Σε νέα του συνέντευξη ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ”Υπάρχουν όλα τα στοιχεία για να καταλήξουμε σε συμφωνία ως προς τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας”.

Την ίδια ώρα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μ.Φέκτερ, εκτιμά πως στο επίκεντρο του Eurogroup θα είναι η εξεύρεση τρόπου ασφυκτικού ελέγχου στην Ελλάδα για τα λεφτά του νέου πακέτου βοήθειας.
Με δηλώσεις της δείχνει να ..καταλαβαίνει πως ο διορισμός επιτρόπου ή κομισάριου σημαίνει πολύ απλά πως η Ελλάδα γίνεται προτεκτοράτο της Ευρώπης, αλλά :”Δεν μπορούμε να σφετεριστούμε την κυριαρχία των κοινοβουλίων επί των προϋπολογισμών τους.Όμως μπορούμε κάλλιστα να συνδέσουμε την βοήθεια που παρέχουμε με όρους και να διασφαλίσουμε πως οι όροι αυτοί εκπληρώνονται. Τελευταία βλέπουμε πως, στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό θα πρέπει να ελέγχεται αυστηρά”.

Προσέξτε πόσο διπλωματικά αφήνει ανοιχτό το θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ:”Τα σενάρια για πιθανή έξοδο της Ελλάδας είναι οδυνηρά. Αυτά σίγουρα δεν προέρχονται από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ή τους επικεφαλής των κυβερνήσεων. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έρθει από την ίδια την Ελλάδα”.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα, επιτάχυνση αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και μέτρα για όσους επηρεάστηκαν από την Ευλογιά - «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς από μειοψηφίες»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το επόμενο διάστημα θα έχει ειδική σύσκεψη για τα ζητήματα της κτηνοτροφίας. Η σημερινή συζήτηση θα συνεχιστεί με συνάντηση των εκπροσώπων, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 55