Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Μυστήριο με την κράτησή της – Άγνωστο αν αφέθηκε ελεύθερη – Τέσσερις οι συλληφθέντες για το Qatar-gate

Εύα Καϊλή: Μυστήριο με την κράτησή της – Άγνωστο αν αφέθηκε ελεύθερη – Τέσσερις οι συλληφθέντες για το Qatar-gate

Το θρίλερ με την Εύα Καϊλή και το αν έχει τελικά συλληφθεί για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και το σκάνδαλο Qatar-gate, παραμένει. Η ενημέρωση των βελγικών αρχών το μεσημέρι της Κυριακής (11.12.2022) ανέφερε ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα και αφέθηκαν ελεύθερα άλλα δυο. 

Η επίσημη ανακοίνωση των αρχών του Βελγίου για το σκάνδαλο που προκαλεί “σεισμό” στο Ευρωκοινοβούλιο αναφέρει ότι από τους έξι που προσήχθησαν και ανάμεσά τους ήταν η Εύα Καϊλή, οι τέσσερις κρατούνται ακόμη και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Οι άλλοι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν διευκρινίζεται, όμως, αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι μεταξύ των κρατούμενων ή εκείνων που αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Οι αρχές του Βελγίου, στην ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για «μεγάλη έρευνα από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».
Όπως σημειώνεται «υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις