Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα, «πόλεμος» των σποτ και… παραίτηση Τσίπρα

Άνοιγμα στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο όχι μόνο να «χτυπήσει» ένα κρίσιμο εκλογικό σώμα, λιγότερες πλέον από 10 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες κι ενώ τα στοιχεία του 2015 δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε… περίπατο σ’ αυτή την κατηγορία ψηφοφόρων.

Αλλά επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάξης επιθυμεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να κλείσει οποιαδήποτε συζήτηση μετά την αναφορά του σε επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων και τη θύελλα αιτιάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης για νεοφιλελεύθερες πολιτικές στις εργασιακές σχέσεις.

[read4more]

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε συγκεκριμένα για τέσσερις δεσμεύσεις: καλύτερους μισθούς, περισσότερες και καλές θέσεις εργασίας, περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συμμετοχή τους στην επιτυχία της επιχείρησης με φορολογικά και άλλα κίνητρα ως «αντίδωρο» για τους εργοδότες, καθώς και τη λήψη μέτρων προκειμένου να συμφιλιωθεί, όπως είπε, η προσωπική ζωή με την εργασία.

Παράλληλα, επέμεινε ότι βασικός στόχος της ΝΔ είναι να μειώσει τους φόρους και τις εισφορές κι έτσι ν’ αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα, ενώ δεδομένη θεωρείται η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου με την κυβέρνηση έως το καλοκαίρι. Στόχος είναι, επίσης, ένα συνολικό σχέδιο για τη στήριξη της οικογένειας, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία υποδομών και την εξασφάλιση θέσεων για όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Την ίδια στιγμή κι ενώ ο πόλεμος με τον ΣΥΡΙΖΑ φουντώνει, με τους συνταξιούχους να βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω της 13ης σύνταξης που θα καταβληθεί τη Δευτέρα και τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ν’ ανταγωνίζονται εκατέρωθεν με τηλεοπτικά σποτ στα οποί «πρωταγωνιστούν» οι συνταξιούχοι, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε με εμφατικό τρόπο ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωκάλπη, ανεξαρτήτως του εύρους της, θα πρέπει να οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε παραίτηση και τη χώρα σε εκλογές. Τόνισε συγκεκριμένα ότι θέλει μια καθαρή νίκη, αλλ’ απέφυγε να ορίσει τον πήχη, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που έθεσε ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης και άρα θα πρέπει ν’ αποχωρήσει σε περίπτωση ήττας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επανεμφάνιση Καρυστιανού με... διάγγελμα για το κράτος δικαίου και επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Όλοι τους είναι συνένοχοι»
Με βιντεοσκοπημένη δήλωσή της, επανέρχεται στη δημόσια σφαίρα με αιχμές για Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές και ατιμωρησία του πολιτικού συστήματος
Μαρία Καρυστιανού
7
Ένταση με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή την ώρα της ομιλίας Μητσοτάκη: «Καλώς ορίσατε στην αίθουσα, ήρεμα» της είπε ο Κακλαμάνης
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας διέκοψε τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση για το κράτος δικαίου, με τον Πρόεδρο της Βουλής να παρεμβαίνει και να τη καλεί στην τάξη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
7
Γεωργιάδης: «Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες» 
«Για την υπόθεση της ατυχούς Μυρτούς από την Κεφαλλονιά και τις καταγγελίες περί ελλείψεως ιατρών από τα ΤΕΠ, μίλησε προς ολίγου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ»
Άδωνις Γεωργιάδης
Βολές Ανδρουλάκη προς Μητσοτάκη για κράτος δικαίου, ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: «Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, μονόδρομος να παραιτηθείτε»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «θεσμική και αξιακή κρίση», για «καθημερινότητα διαφθοράς και ατιμωρησίας» και επανήλθε στο αίτημα του για προσφυγή στις κάλπες
Νίκος Ανδρουλάκης
Κόντρα Γεωργιάδη – Τσουκαλά για την Πόπη Παπανδρέου και τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εκβιάζει την ανανέωση της θητείας της», «Στοχοποιεί με ψέματα την εντεταλμένη Ευρωπαία Εισαγγελέα»
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσαν οι αιχμές του υπουργού Υγείας για τους χειρισμούς στην υπόθεση των παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την κυβέρνηση για επίθεση στη Δικαιοσύνη 
Γεωργιάδης, Τσουκαλάς
Μακάριος Λαζαρίδης: Ζητώ ο ίδιος τον πλήρη, έντοκο καταλογισμό οποιωνδήποτε αχρεωστήτως καταβληθέντων σε εμένα ποσών
«Αν έπρεπε να διορισθώ ως ειδικός συνεργάτης και όχι ως ειδικός σύμβουλος, αυτό συνέβη χωρίς καμία δική μου παρέμβαση ή επιλογή», αναφέρει στην γραπτή του δήλωση
Μακάριος Λαζαρίδης 134