Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ευρωεκλογές: «Γέφυρα» με τον… Ολυμπιακό η υποψηφιότητα Κόκκαλη για τον ΣΥΡΙΖΑ

υποψηφιότητα Κόκκαλη

Όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα Κόκκαλη θα επιτρέψει την προσέγγιση των οπαδών του «Θρύλου».

Ως ιδιαίτερα σημαντική κίνηση χαρακτηρίζουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την συμμετοχή του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος καθώς θεωρούν ότι έτσι θα μπορέσουν να προσεγγίσουν ένα χώρο ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν εχθρικός απέναντι τους.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μέσω του υποψηφίου τους θα μπορέσουν ευκολότερα να πλησιάσουν τον Πειραιά ,το… λιμάνι και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε… απόσταση εξ αιτίας της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μάλιστα αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Κόκκαλη τόνισε ότι « πέρα από ένα βαρύ όνομα, έχει και μία προσωπική ιστορία, μια προσωπική πολιτική διαδρομή, μια καταγραφή στον δημόσιο χώρο, στη δημόσια σφαίρα στη χώρα. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος εξελέγη το 2014 δημοτικός σύμβουλος, υπήρξε αντιδήμαρχος Πειραιά, ήταν άνθρωπος ο οποίος κινητοποιήθηκε με αλληλεγγύη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ένας άνθρωπος ο οποίος πολιτικά –αν θέλετε- δραστηριοποιήθηκε σε ζητήματα οικολογικής προστασίας, σε ζητήματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής».

Εξηγώντας μάλιστα περισσότερο τους λόγους για τους οποίους ο Πέτρος Κόκκαλης συστρατεύθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός επεσήμανε ότι «συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την Αριστερά, σε έναν αγώνα απέναντι στον μιντιακό υπόκοσμο, απέναντι στην ακροδεξιά υποκουλτούρα, απέναντι σε μια συνθήκη ζοφερή, η οποία απειλεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την ελληνική δημοκρατία».

Να θυμίσουμε ότι σημαντικό ρόλο σε αυτή την ιστορία έπαιξε η στενή σχέση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς το ίδρυμα Κόκκαλη είχε χρηματοδοτήσει τον εξοπλισμό των Μουσείων σε Κορυσχάδες και Βίνιανη, την αναβάθμιση των οποίων είχε αναλάβει η Βουλή και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μέσα από αυτή την διαδικασία οι δυο άνδρες συνομίλησαν πολλές φορές αποκτώντας έτσι μια καλή σχέση.

Αλλά και ο ίδιος ο Πέτρος Κόκκαλης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρθηκε στην σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Με τον πρωθυπουργό γνωριστήκαμε πριν πολλά χρόνια. Όταν εκείνος ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και εμείς στον Ολυμπιακό θέλαμε να έρθουμε σε επαφή με μεταναστευτικές οργανώσεις για να διοργανώσουμε αγώνες ποδοσφαίρου. Έκτοτε διατηρήσαμε επικοινωνία. Υπήρχαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αφορούσαν κυρίως τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Αλλά τα αστεία μας πάντα αφορούσαν τις αγαπημένες μας ποδοσφαιρικές ομάδες».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις