Πολιτική

Γεννηματά: 400.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι στον αέρα

Έντονη κριτική στη κυβέρνηση για τη έλλειψη μέτρων στήριξης του τουριστικού κλάδου άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενόψει του σημερινού γενικού ανοίγματος του τουρισμού.

«Είναι μεγάλο το πλήγμα για την οικονομία μας, γιατί γνωρίζουμε ότι μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ στηρίζεται στην τουριστική δραστηριότητα. Γι’ αυτό φωνάζουμε, μήνες τώρα, ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης του κλάδου», ανέφερε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά δημιουργεί αντικίνητρα για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία.

«Θα έπρεπε να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 6% για να είναι ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι θα είναι μηδενική η προκαταβολή φόρου για τις εταιρείες που πλήττονται. Θα έπρεπε να προλάβουν καταστάσεις», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

“400.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι στον αέρα”

Επίσης, υποστήριξε ότι καθυστέρησαν να βγάλουν αποφάσεις για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, πως 400.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό είναι στον αέρα επειδή αρνείται η κυβέρνηση να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση και πως το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι κατώτερο των περιστάσεων και μίζερο.

Τέλος, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι υγειονομικά πρωτόκολλα δεν υπάρχουν. «Ξεκίνησαν να μιλούν για υγειονομικές ζώνες και μετά την κατακραυγή το πήραν πίσω. Μετά ήρθαν τα δωμάτια καραντίνας, τώρα αναζητούνται ξενοδοχεία καραντίνας. Τρέχουν οι ξενοδόχοι, οι εργαζόμενοι αγωνιούν και δημιουργείται ένα κλίμα εξαιρετικά δύσκολο για την οικονομία», υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τον Στέργιο Καλπάκη προτείνει για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος
Για την θέση του γραμματέα αναμένεται να προτείνει τον πρώην εκπρόσωπο τύπου Στέργιο Καλπάκη, για εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ζαχαριάδη ενώ για την θέση της αναπληρώτριας γραμματέως του κόμματος, την Αναστασία Σαπούνια
Ο Στέλιος Καλπάκης 1
Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο κ. Σημανδράκος έστειλε δύο επιστολές στο Μαξίμου, το αυτί του Πρωθυπουργού άκουσε τίποτα;»
«Τα γνώριζε και τα επέτρεψε μία ''γαλάζια'' συμμορία που έχει καταληστεύσει τους ευρωπαϊκούς πόρους», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Πρωθυπουργό
Νίκος Ανδρουλάκης