Πολιτική

Γεννηματά: Αυτό το lockdown μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει – Είναι κυβερνητική αποτυχία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά για τη νέα απαγόρευση με αφορμή την “έκρηξη” των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι “αυτό το lockdown μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει”, κάνοντας λόγο για “κυβερνητική αποτυχία”. Από το “βλέποντας και κάνοντας”, σήμερα πήγαμε στο “δεν ξέρουμε πια τι μας ξημερώνει” ανέφερε στη δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτηρίζει “κυβερνητική αποτυχία” την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο ολικό lockdown στη χώρα από τις 7 έως τις 30 Νοεμβρίου. Σε δήλωσή της, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη νέα αυτή δοκιμασία, όπως λέει χαρακτηριστικά.

“Με ευθύνη της κυβέρνησης, μπαίνουμε σε αυτή τη δοκιμασία. Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο κορονοϊός. Αλλά είναι η κυβέρνηση που με τις αστοχίες και τις παλινωδίες της, του άνοιξε ξανά την πόρτα”, επισήμανε, επικρίνοντας τον κ. Μητσοτάκη για “αποτυχημένους (αυτο)σχεδιασμούς που καλύπτει χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους επιστήμονες”.

Όπως σχολιάζει, “από το “βλέποντας και κάνοντας”, σήμερα πήγαμε στο “δεν ξέρουμε πια τι μας ξημερώνει””.

Click4more: Lockdown έως τις 30 Νοεμβρίου – Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επικρίνει την κυβέρνηση για τη χαλαρότητα και τον εφησυχασμό που σηματοδότησε, το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων, τα περιορισμένα τεστ, την ανικανότητα στήριξης, στελέχωσης και εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επίσης, της χρεώνει καθυστερημένη ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία και αδιαφορία για τα γηροκομεία, τις κλειστές δομές μεταναστών και κοινωνικής φροντίδας.

“Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι για να βγει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία από αυτή τη δοκιμασία, χρειάζονται τολμηρές παρεμβάσεις. Από τη μια η ενίσχυση του ΕΣΥ και από την άλλη γενναία οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων. Το μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε ερείπια”, υπογράμμισε.

Επίσης επεσήμανε πως το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού θα μπορούσε να είναι και μια γενναία αυτοκριτική αλλά δεν ακούστηκε τίποτα συγκεκριμένο για τα λάθη και τις παραλείψεις.

Δείτε την ανάρτηση της κ. Γεννηματά:

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιερία: Δεν υπάρχει για εμάς καμία ξεχασμένη περιοχή
«Μιλάω για μια Ελλάδα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα έχουν ίδιες ευκαιρίες και πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες» δήλωσε ο πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τον δήμο Πύδνας - Κολυνδρού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
Με «τα γαλάζια σου γράμματα» της Γαλάνη η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση
«Ακρίβεια στα καύσιμα; Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν. Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια. Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν για τον ΦΠΑ τώρα. Πόσες επιστολές θα στείλετε πια για αυτά που πρέπει εσείς να λύσετε;»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Μαρία Καρυστιανού: Ελέγχθηκε το ιατρείο μου, νόμιμο το μηχάνημα βιοσυντονισμού – Υπάρχει κβαντική ιατρική αλλά όχι εξειδίκευση
Κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη και την Ματίνα Παγώνη να ανακαλέσουν για το μηχάνημα - Κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για πολιτικά κίνητρα πίσω από τη δημοσιοποίηση του ονόματός της - Τι είπε για τη δίκη των Τεμπών και την κόρη της
Μαρία Καρυστιανού 115
Στην Αθήνα την Τρίτη ο Μάρκο Ρούμπιο: F-35, Τουρκία, συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και ενέργεια στο τραπέζι
Η Ουάσιγκτον δίνει τεράστια σημασία στον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, καθώς μέσω αυτής μεταφέρεται αμερικανικό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη
O Μάρκο Ρούμπιο
Κωνσταντοπούλου: Να μας πει ο Φλωρίδης ποιος είναι τώρα «για τα μπάζα» – Είναι ψέματα ότι δε θα συνεργαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Είναι ψέματα η απόφασή τους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Διότι ήδη συνεργάζονται» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
9