Πολιτική

Γεννηματά για κυβέρνηση: Χαϊδεύει και ζεσταίνει το φίδι του λαϊκισμού

"Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να κυβερνήσει. Είναι καιρός να ξεκινήσει σοβαρό διάλογο με τις δυνάμεις που στήριξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, και να υπάρξει νέο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", διαπίστωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

“Η κυβέρνηση οφείλει να κυβερνήσει και να εφαρμόσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις που η ίδια ανέλαβε. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, αν δεν διαθέτετε τις δυνάμεις, πείτε το. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν” ανέφερε η κ. Γεννηματά, ζητώντας παράλληλα αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του bonus των 50 εδρών που δίνει ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα.

Κατά τα άλλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επετέθη κατά της κυβέρνησης, διαπιστώνοντας πως κατά τη διαπραγμάτευση “υπέστη πρωτοφανή ήττα που απειλεί την ίδια την υπόσταση της χώρας”, “χαϊδεύει και ζεσταίνει το φίδι του λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας”.

Η Γεννήματα ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης για τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Το grexit, είπε η κ. Γεννηματά, είναι παρκαρισμένο στη αυλή και για να φύγει οριστικά πρέπει να τελειώνουμε με τα ψέματα της δραχμής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
8
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3