Πολιτική

Γεωργιάδης: Ανεύθυνοι όσοι μιλούν για capital controls

Νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο θα λειτουργήσει το Ταμείο Εγγυοδοσίας όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Με άλλα λόγια όπως είπε «θα είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε σε δανειοδότηση κεφαλαίου κίνησης των επιχειρήσεων, ενδεχομένως και από τις αρχές Μαΐου, κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις μετέπειτα διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών».

Είπε ακόμα απευθυνόμενους σε σε όλους τους επιχειρηματίες και όλους τους εργαζομένους ότι τα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα, δεν είναι τα τελευταία.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για «Ανεύθυνες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με διάφορες ανακοινώσεις περί επιβολής capital controls».

«Κανένα τέτοιο ενδεχόμενο προφανώς δεν υφίσταται καθώς το τραπεζικό μας σύστημα – κι ευτυχώς γι’ αυτό – είναι απολύτως σταθερό, ίσως και από τα πλέον σταθερά σήμερα στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει την κρίση με επιτυχία και όλοι μαζί, με πειθαρχία, μέθοδο και οργάνωση, εάν συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε, σύντομα θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο μέλλον. Γι’ αυτό εργαζόμαστε, αυτό θα κάνουμε και αυτό θα πετύχουμε».

Ολόκληρη η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός – Συναντήσεις με Ναρέντρα Μόντι, Ντέμη Χασάμπη, Σαμ Άλτμαν, Μπραντ Σμιθ και Μάικλ Κράτσιος
Παρέμβαση του πρωθυπουργού στο AI Impact Summit για την τεχνητή νοημοσύνη και κύκλος επαφών με κορυφαίους παράγοντες της τεχνολογίας, στο πλαίσιο της ελληνοϊνδικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης
Ναρέντρα Μόντι και Κυριάκος Μητσοτάκης