Πολιτική

Γεροβασίλη σε Ψυχάρη: Κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους – Δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό

- Ανεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση στην κόντρα με τον ΔΟΛ και τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη
- «Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό», είπε η κα Γεροβασίλη
- «Για όσους φαίνεται το τελευταίο διάστημα να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους η κυβέρνηση θα μείνει ανυποχώρητη στην εξουδετέρωση της διαπλοκής»
- Την Πέμπτη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Και η κόντρα κυβέρνησης – ΔΟΛ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, είπε ότι «η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό», και πρόσθεσε: «για όσους φαίνεται το τελευταίο διάστημα να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους η κυβέρνηση θα μείνει ανυποχώρητη στην εξουδετέρωση της διαπλοκής».

Η κα Γεροβασίλη είπε ακόμα αναφερόμενη στα έντυπα του ΔΟΛ, ότι υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία επιτίθενται με όρους τους οποίους θα πρέπει να τους δει η δικαιοσύνη, προκειμένου να σπιλώσουν υπολήψεις. Φυσικά υπάρχει η ελευθερία του Τύπου ωστόσο κανείς δεν δικαιούται να θίγει υπολήψεις ανθρώπων. Τα όσα γίνονται, είναι η απάντηση της κυβέρνησης σε επιθετικές ενέργειες. Ο κ. Μητσοτάκης και άλλοι από την αντιπολίτευση δεν θέλουν να απαντήσουν για ζητήματα του παρελθόντος και να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και αυτό δεν τους τιμά».

Η κυβέρνηση επιδιώκει έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει προσδιοριστεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Όπως είπε, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στη σύνοδο κορυφής και τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη σύσκεψη των αρχηγών. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για την αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφυγικών ροών για την ταχεία υλοποίηση της επανεγκατάστασης προσφύγων και για να αποκλειστούν μονομερείς ενέργειες.

Την προσεχή Πέμπτη, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ και η συνάντηση θα έχει αντικείμενο τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να εξηγήσει επαρκώς γιατί εμμένει σε θέσεις που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού, πολύ περισσότερο που τα οικονομικά στοιχεία πάνω στα οποία δομήθηκε η συμφωνία του καλοκαιριού είναι πολύ καλύτερα σήμερα.

Τέλος, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υπογραμμίζει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να θέλει την εφαρμογή της συμφωνίας με τον λαό όρθιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Άρχισε η διαδικασία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης – Η 4η φρεγάτα Belharra θα αναβαθμίσει θεαματικά το Πολεμικό Ναυτικό
Στην έναρξη της διαδικασίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης και στην αγορά της τέταρτης φρεγάτας Belharra αναφέρεται...
Κυριάκος Μητσοτάκης 12
Την Τρίτη στη δεξίωση Τραμπ και ραντεβού με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες και τις επαφές της 80ής Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 17
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος