Πολιτική

Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο για τη Δημοκρατία χωρίς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ούτε και φέτος θα γίνει μεγάλη δεξίωση για την επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποφάσισε να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να... φάνε μαζί το μεσημέρι της Παρασκευής, σαν να συγκαλεί ένα άτυπο συμβούλιο αρχηγών, δεδομένων και των εξελίξεων. "Ηχηρή" η απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν των πολιτικών αρχηγών στις 14:00 το μεσημέρι στο προεδρικό Μέγαρο επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Θα είναι ένα γεύμα με μεγάλο ενδιαφέρον αφού θα παρακαθήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώτη Γεννηματά.

Ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που θα απουσιάσει θα είναι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που θα απουσιάζει από την Αθήνα. Το Κομμουνιστικό κόμμα, όμως, θα εκπροσωπήσει ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος και μέλος της Κ.Ε. Θανάσης Παφίλης.

Θα είναι, δεδομένης και της πολιτικής συγκυρίας, ένα άτυπο πολιτικό συμβούλιο.

Αίσθση προκαλεί το γεγονός πως στο γεύμα του πρώτου πολίτη της χώρας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας θα απουσιάσει ο άνθρωπος που “κρατά” το τρίτο πολιτειακό αξίωμα: η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα, η μη πρόσκλησή της στο γεύμα του Προεδρικού Μεγάρου έρχεται μια μέρα μετά την επιστολή της στον κ. Παυλόπουλο και την απάντησή του με την οποία της… έκλεισε την “πόρτα” στο αίτημα που του κατέθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταχύτερη η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο»
Σε σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αυστηροποίηση και εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8