Πολιτική

Γιάννα Αγγελοπούλου – Μπιλ Κλίντον φέρνουν στην Αθήνα το συνέδριο του CGI

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2015 το ετήσιο συνέδριο του ιδρύματος “Clinton Global Initiative”, ύστερα από κοινή απόφαση του Μπιλ Κλίντον και της Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Το συνέδριο του CGI στην Ελλάδα θα είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στην Ευρώπη και θα συνδέσει ηγέτες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα από πολλές χώρες του κόσμου, οι οποίοι θα συζητήσουν για τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και για κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες της Ευρώπης.

Η ανακοίνωση για την Αθήνα έγινε με κοινή παρουσίαση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και την κα Αγγελοπούλου, η οποία συνεργάζεται στενά με το ίδρυμα.

Ο Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι “το CGI Ελλάδας και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών χωρών θα δώσει την ευκαιρία σε ηγέτες, να συναντηθούν και να αναζητήσουν λύσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, όπως η ανεργία των νέων, η κοινωνική και οικονομική μεταβλητότητα. Μέσω νέων Δεσμεύσεων-στην-Πράξη θα μπορέσουν να αναδείξουν  τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής”.

Από την πλευρά της, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη δήλωσε ότι “τα τελευταία 5 χρόνια είχα την ιδιαίτερη τιμή να είμαι μέλος του CGI. Ένας από τους λόγους που θέλω να συμμετέχω στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Clinton, είναι το ήθος και η στρατηγική τού να μετατρέπουμε Ιδέες σε Πράξεις, “Turning Ideas Into Actions”. Γι’ αυτό σήμερα είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που με δική μου πρωτοβουλία θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στη χώρα μου, την Ελλάδα, το CGI”.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έχει στηρίξει πρωτοβουλίες Ελλήνων φοιτητών στο πλαίσιο του CGI University, ενισχύοντάς τους οικονομικά για την υλοποίηση των προτάσεων και πρωτοβουλιών τους.

Όπως ανακοινώθηκε από τους Κλίντον και Αγγελοπούλου, “το CGI Ελλάδας και Μεσογείου 2015 θα συνεχίσει αυτή την παράδοση. Οι συμμετέχοντες θα προτείνουν και θα παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα για τις χώρες της Μεσογείου, με Δεσμεύσεις σε τομείς όπως η απασχόληση των νέων, η οικονομική δραστηριότητα, οι νέες θέσεις εργασίας και  η “πράσινη” ανάπτυξη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιάννα Αγγελοπούλου: Βραδινή έξοδος με τον γιο της!

O γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παντρεύεται

Βαριές κουβέντες της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον συνδυασμό του Μώραλη

Γιάννα Αγγελοπούλου: Με τους γιους της σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βεντέτα» κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ: Νέα αντιπαράθεση για τα Βορίζια και τα «εγκλήματα τιμής» με αφορμή τις δηλώσεις Φλωρίδη
Κυβέρνηση: «Αρκούσε μια συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη. Έστω και τώρα, ας την πει. Ποτέ δεν είναι αργά» - ΠΑΣΟΚ: «Υπάρχουν «εθιμικές» ανθρωποκτονίες;»
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στην Αρχιεπισκοπή η Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Η αποκάλυψη για το τηλεφώνημα στον Ιερώνυμο και η χαρά του γιού της που θα πηγαίνει στην εκκλησία
Είναι ο τελευταίος «σταθμός» της πρέσβειρας στην Ελλάδα, αφού έχει τιμήσει την εγχώρια κουλτούρα με εμφανίσεις σε αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά και σε νυχτερινό κέντρο
Κίμπερλυ Γκιλφόιλ και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
21
Περιοδείες Μητσοτάκη με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις: Τα θετικά μηνύματα από το Ζάππειο και το «αγκάθι» με τους αγρότες
Η ΝΔ καταγράφεται να έχει δημοσκοπικές απώλειες σε τέσσερις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, με τον χάρτη να «πρασινίζει» σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης