Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Χθες έγιναν ορατοί οι διανομείς φαγητού για τον κ. Τσίπρα, σήμερα έγιναν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη συνάντησή του με τους προέδρους της ΓΕΣΕΒΕΕ και της ΚΕΕΕ, δήλωσε για τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα ότι «ο κ. Τσίπρας, όσο ήταν πρωθυπουργός, τσάκισε συνειδητά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με υπερφορολόγηση και ασφυκτικές ασφαλιστικές εισφορές. Δεν έδωσε κανένα κίνητρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους μέσω συνεργασιών και συγχωνεύσεων».

«Ακόμη και η Αναπτυξιακή Τράπεζα δεν έδινε δάνεια, γιατί το απαγόρευε το καταστατικό της. Αυτά δεν μπορεί να τα ξεχάσει κανείς και σίγουρα όχι οι άνθρωποι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και παράλληλα πρόσθεσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε τους φόρους και τις εισφορές, τόσο των εργαζομένων, όσο και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

«Για αυτό και σήμερα μπορούν να πληρώνουν εισφορές από 220 ευρώ το μήνα. Έδωσε 8,3 δισ. ενίσχυση αποκλειστικά στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη διάρκεια της πανδημίας (τα 5,3 δισ. μη επιστρεπτέα και τα 3 δισ. με επιστροφή σε 60 δόσεις και εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο). Επίσης, δίνουμε ισχυρά κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και να επωφεληθούν από προγράμματα ύψους 1,5 δισ., με άμεση ενίσχυση σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, ψηφιακού εκσυγχρονισμού, τουριστικών και αγροτικών επενδύσεων και πολλά άλλα. Σήμερα έχουμε 40000 επιχειρήσεις περισσότερες από όσες υπήρχαν πριν από την πανδημία, ενώ το ισοζύγιο ιδρύσεων – λουκέτων στην Αθήνα για το 2021 είναι 4316 νέες επιχειρήσεις έναντι 700 που έκλεισαν. Η πραγματικότητα αυτή, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησής μας», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

«Χθες έγιναν ξαφνικά ορατοί για τον κ. Τσίπρα οι διανομείς φαγητού, σήμερα σειρά είχαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε κάθε του ‘ανακάλυψη’ θα του θυμίζουμε την πραγματικότητα. Κυρίως όμως ότι στην πολιτική μετρούν τα έργα, όχι οι ανακοινώσεις. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ορίζοντα» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα