Πολιτική

Γιατί ο Μητσοτάκης απέκτησε Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας – Η νέα δομή της ΕΥΠ

Άλλο ένα βήμα προς τη μετατροπή του Μαξίμου σε… Λευκό Οίκο συνιστά ο ορισμός του αντιναυάρχου Αλέξανδρου Διακόπουλου στη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού. Η θέση βασίζεται στα αμερικανικά και βρετανικά πρότυπα και δεν συνιστά τίποτε άλλο παρά το σύνδεσμο του πρωθυπουργικού γραφείου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα μάλιστα με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, η θέση εξομοιώνεται με αυτές του διπλωματικού, του οικονομικού και του νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ ταυτόχρονα ο κ. Διακόπουλος, ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, θα ασκεί καθήκοντα γραμματέα του ΚΥΣΕΑ, το οποίο διατηρεί το ρόλο του ως κυβερνητικό όργανο για την εξωτερική πολιτική και την εθνική άμυνα.

[read4more]

Την ίδια στιγμή, από το Μαξίμου ανακοινώθηκε και η νέα διοικητική πυραμίδα της ΕΥΠ, με καινοτομία τον ορισμό τριών υποδιοικητών. Ο λόγος είναι ο εκσυγχρονισμός της υπηρεσίας και η ικανότητά της να αντιμετωπίσει νέους κινδύνους και απειλές, όπως ο κυβερνοπόλεμος και η διασύνδεση της τρομοκρατικής και εγκληματικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Νέος διοικητής της ΕΥΠ ορίστηκε ο Παναγιώτης Κοντολέων και υποδιοικητές οι Βασίλειος Γκρίζης, Διονύσης Μελιτσιώτης και Αναστάσιος Μητσιάλης. Κοινό σημείο στα βιογραφικά τους αποτελεί πως και οι τέσσερις διαθέτουν τεχνοκρατική επάρκεια και έχουν αποδείξει την αξία τους στον επαγγελματικό στίβο, με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ ειδικότερα να έχει μακρά εμπειρία και θητεία σε ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα της ασφάλειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Επιθυμεί να δώσει οξυγόνο στους πολίτες» λέει η Μαρία Γρατσία για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού
«Την κυρία Καρυστιανού την ενδιαφέρει η δράση, την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, να αλλάξουν τα πράγματα για όλους. Δεν την ενδιαφέρει το ποιος θα ηγηθεί» συμπλήρωσε η δικηγόρος της
Μαρία Καρυστιανού
Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός
«Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν», «ο κ. Ράμα είπε χοντράδα και κατάλαβε το λάθος του», «μεγάλη απόσταση από το να είσαι γονιός θύματος τραγωδίας μέχρι να είσαι αρχηγός κόμματος» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
67