Πολιτική

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να… εκτοπίσει τον Όρμπαν από το ΕΛΚ πριν από τις εκλογές

Διόλου τυχαία ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βίκτορ Όρμπαν κατά την παρουσία του στο Φόρουμ των Δελφών. Ο κατηγορηματικός τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τις τακτικές του Ούγγρου πρωθυπουργού, αλλά κυρίως ότι θα προτείνει την αποβολή του κόμματός του από την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχει δύο στόχους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώτος είναι να κλείσει οριστικά η όποια συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ και να εκλείψουν οι φωνές υποστήριξης στον Ούγγρο ηγέτη. Ο δεύτερος είναι, όμως, ο πιο σημαντικός – συνδέεται δε απόλυτα με τον πρώτο: να «αδειάσει» Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούν τη ΝΔ για ακροδεξιά στροφή και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη για ταύτιση μ’ αυτές τις ακραίες ιδέες και πολιτικές, βάζοντας μάλιστα σ’ αυτή τη βάση το δίλημμα που θα κορυφωθεί την προεκλογική περίοδο περί προόδου και συντήρησης.

[read4more]

Με άλλα λόγια, θέλει να «κάψει» τις προεκλογικές αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ, με βασική εξ αυτών την ακροδεξιά στροφή για την οποία εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά έδωσε το στίγμα της οικονομικής του πολιτικής, εμμένοντας στη θέση πως μόνο οι μειώσεις φόρων μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη, για την οποία έθεσε ψηλά τον πήχη, υποστηρίζοντας ότι δεν αρκεί ο στόχος του 2%.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, τόνισε ότι η δέσμευσή του αυτή θα συνοδευτεί από κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής και αυστηρά μέτρα για τους παραβάτες, ενώ για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων δήλωσε ότι επιδιώκει μεν τη μείωσή τους, αλλά δέχεται να δώσει πρώτα «εξετάσεις». Να εμφανίσει, δηλαδή, η πολιτική του απτά αποτελέσματα και μετά οι εταίροι να συναινέσουν στη μείωση του στόχου του 3,5% στο 2% που ζητάει ο πρόεδρος της ΝΔ, προσδιορίζοντας χρονικά την εξέλιξη αυτή για το 2021 και όχι για τον προϋπολογισμό του 2020 – τον πρώτο, δηλαδή, της κυβέρνησης της ΝΔ, εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Νεγρεπόντη για το κόμμα Καρυστιανού: Ακόμη δεν έχει συγκροτημένο οικονομικό πρόγραμμα – Μην αντιμετωπίζουμε τη δραχμή σαν μπαμπούλα
«Δεν θα έρθει η δραχμή αν και θέλω να σας παραπέμψω στον Επστάϊν και σε αυτά που λέει για την δραχμή όσο οικτρός και αν ήταν ο Επστάιν ότι θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα αν ήταν με την δραχμή αν ήταν με το ευρώ», τόνισε το στέλεχος του πολιτικού φορέα της Μαρίας Καρυστιανού
H Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη στέλεχος του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού
35
Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη για την αντιπυρική περίοδο: Σχέδιο με 18.804 πυροσβέστες, 4.299 οχήματα, πάνω από 80 εναέρια μέσα και 100 βάσεις drones
Μήνυμα επιχειρησιακής ετοιμότητας από την κυβέρνηση απέναντι σε ένα ακόμη δύσκολο καλοκαίρι λόγω της κλιματικής κρίσης - Έμφαση στην πρόληψη και στη θωράκιση των δασών
Κυριάκος Μητσοτάκης