Πολιτική

Γιώργος Κατρούγκαλος: «Οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις Μητσοτάκη στην Ουκρανία θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγορώντας την «Για αλλοπρόσαλλες κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα».

Ασκεί κριτική στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλιτάδη Βαρβιτσιώτη σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται η μόνη δυτική κυβέρνηση που δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας έχουν στόχο την ανατροπή του Ρώσου Προέδρου».

Ακολούθως ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει: «Είναι άλλο να στεκόμαστε απέναντι στη ρωσική εισβολή με ισχυρές κυρώσεις, προκειμένου να τερματιστεί, άλλο ο κ. Μητσοτάκης να εμπλέκει την Ελλάδα άμεσα στον πόλεμο, στέλνοντας πολεμικό υλικό και διατυμπανίζοντας ότι η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων. Και άλλο, ακόμη πιο επικίνδυνο από όλα, να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης μέσω του υπουργού του σε αμερικανικά μέσα, για κυρώσεις με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης στη Ρωσία, σε αντίθεση μάλιστα μέχρι και με τις δηλώσεις των ΗΠΑ (Μπλίνκεν) που ξεκαθαρίζουν πως «οι κυρώσεις δεν αποσκοπούν σε αλλαγή καθεστώτος».

Κλείνοντας αναφέρει: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με το δόγμα του ‘τελευταίου Δυτικού προπύργιου προς Ανατολάς’ γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη, όχι μόνο για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τη διεθνή θέση της χώρας, αλλά και για τη θέση της ΕΕ και την διπλωματική προσπάθεια για ειρήνη στην Ουκρανία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες 7