Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

“Γκέλα” του βουλευτή Κέλλα για την Χρυσή Αυγή

“Γκέλα” του βουλευτή Κέλλα για την Χρυσή Αυγή

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, όσον αφορά την στάση του στην χθεσινή ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο κ. Κέλλας ψήφισε παρών.

«Εγώ ψήφισα παρών, δεν ψήφισα όχι στην άρση της ασυλίας θα σας πω όμως το εξής αυτή η διαδικασία που γίνεται σχεδόν κάθε Τετάρτη με τις άρσεις της ασυλίας έχει καταντήσει μια φαρσοκωμωδία. Όταν κάποιος κάνει μια μήνυση για οποιοδήποτε λόγο, είτε πραγματικό είτε εικονικό, και πάει η υπόθεση στον Εισαγγελέα ο Εισαγγελέας δεν ανοίγει το φάκελο και τον παραπέμπει στη Βουλή απευθείας για άρση της ασυλίας. Αίρεται η ασυλία του βουλευτή και στη συνέχεια επιστρέφει για να εκδικαστεί η υπόθεση ή μπορεί να πάει και στο αρχείο», είπε ο κ. Κέλλας. 

Όταν ρωτήθηκε ποιός έχει θεσπίσει αυτή τη διαδικασία είπε:

«Αυτή είναι από τον κανονισμό της Βουλής. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι πρέπει να αλλάξει. Για τον κ. Μιχαλολιάκο ειδικά γιατί παρών ήταν χθες δύο άρσεις ασυλίας, του κ. Μιχαλολιάκου και του κ. Καμμένου, η οποία άρση ασυλίας ήταν για μια οικοδομική παράβαση. Και στις δύο ψήφισα παρών γιατί τις θεωρώ ήσσονος σημασίας. Ο κ. Μιχαλολιάκος όταν έχει 4-5 άρσεις ασυλίας και ήδη βρίσκεται στα δικαστήρια για κακουργήματα, για εγκληματική οργάνωση κλπ νομίζω ότι η άρση ασυλίας για ένα πλημμέλημα είναι ήσσονος σημασίας και δεν αφορά απολύτως κανέναν». 

Ερωτηθείς αν ο ίδιος «κλείνει το μάτι» στη Χρυσή Αυγή απάντησε: «Δεν κλείνω καθόλου το μάτι στη Χρυσή Αυγή αλλιώς με έχετε βγάλει αλλήθωρο γιατί από τη μια μεριά κλείνω προς τη Χρυσή Αυγή το μάτι και από την άλλη προς τους ΑΝΕΛ. Δεν μπορώ να τα κλείνω και στις δύο μεριές τα μάτια, θα έχω πάθει στραβισμό μεγάλου βαθμού. Στο παρελθόν και για τις άλλες άρσεις ασυλίας του κ. Μιχαλολιάκου έχω ψηφίσει στο να αρθεί η ασυλία επομένως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα απλώς το θεωρώ ήσσονος σημασίας έως άνευ σημασίας όταν ένας έχει παραπεμφθεί για 5 κακουργήματα να συζητάμε για ένα πλημμέλημα».

Ενδιαφέρον όμως έχει η απάντηση του κ. Κέλλα για το αν πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

«Μένει να αποδειχθεί, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια η υπόθεση και αν είναι εγκληματική οργάνωση ή όχι θα αποδειχθεί πλέον έχει το λόγο η Δικαιοσύνη. Δεν ξέρω όλα τα στοιχεία του φακέλου σαφώς όμως είναι σε ύφεση η Χρυσή Αυγή, έχει μειωθεί ο τόνος, η ένταση με την οποία συμπεριφερότανε υπάρχουν βεβαίως και μέλη στη Χρυσή Αυγή τα οποία εμφανίζονται σαν εγκληματικές προσωπικότητες».

Στην επίμονη ερώτηση αν θεωρεί ότι είναι μια φασιστική, ναζιστική οργάνωση απάντησε:

«Είναι μια μεγάλη κουβέντα αυτή και θέλει πάρα πολύ συζήτηση δεν νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω με ένα Ναι ή με ένα Όχι. Ευθέως σας απαντώ αν μιλάτε για ορισμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα μπορούσα να πω ότι είναι ναζιστική οργάνωση, αν μιλάτε για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής θα σας πω ότι εκεί το ποσοστό των ναζιστών είναι ελάχιστο απλώς είναι ψήφος αντίδρασης. …Από το καταστατικό της και από την οργάνωσή της φαίνεται σαν ναζιστική οργάνωση αλλά οι ψηφοφόροι της ψηφίζουν από αγανάκτηση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε