Πολιτική

Hurriyet: Τώρα που έφυγε ο Καμμένος θα τα βρούμε με τον Τσίπρα

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του άρθρου της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet σε ελεύθερη μετάφραση με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.

Στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η αποχώρηση του τέως υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο δίνει σίγουρα ελπίδες για ‘’ενισχυμένες συνομιλίες’’ μεταξύ των δύο χωρών» και προσθέτει ότι υπήρχε η πεποίθηση στην τουρκική κυβέρνηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν και έλαβαν άσυλο στην Ελλάδα.

Το άρθρο αποθεώνει και τον κ. Τσίπρα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και γιατί ακόμα και όταν υπήρχε μεγάλη ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία δεν έκοψε τους διαύλους επικοινωνίας.

«Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας θα μιλήσουν επίσης για τους φυγόδικους Τούρκους στρατιωτικούς στους οποίους χορηγήθηκε άσυλο, παρότι είχαν επιχειρήσει να ανατρέψουν την κυβέρνηση μέσω πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Η Τουρκία ήταν αρκετά σίγουρη ότι ο Τσίπρας προσπάθησε σκληρά να αναστρέψει την κατάσταση και να τους εκδώσει. Ο Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη στη Δυτική Θράκη το 2017, θα θέσει σίγουρα τα προβλήματα της ‘’τουρκικής’’ μειονότητας, ενώ ο Τσίπρας θα απαιτήσει σίγουρα την επαναλειτουργία της Θεολογική Σχολής της Χάλκης», γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος Σερκάν Ντεμιρτάς.

«Η αποχώρηση του τέως υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο δίνει σίγουρα ελπίδες για ‘’ενισχυμένες συνομιλίες’’ μεταξύ των δύο χωρών» τονίζεται επίσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Συρεγγέλα για την παραίτησή της από γραμματέας της ΝΔ: Επέλεξα μια δύσκολη αλλά συνειδητή επιλογή, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου έκανε, να γίνω η πρώτη γυναίκα Γραμματέας του κόμματος στα 50 χρόνια της ιστορίας του»
Η Μαρία Συρεγγέλα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πλακιάς: Η πρόταση Καρυστιανού για προανακριτική δεν βρίσκει σύμφωνους όχι μόνο τις άλλες οικογένειες που είναι εκτός συλλόγου αλλά και αυτές που είναι εντός
Η πρόταση την οποία υιοθέτησαν κόμματα της αντιπολίτευσης και κατέθεσαν στη Βουλή αναφέρεται ως «πρόταση των συγγενών των θυμάτων»
Βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας 22
Κυριάκος Μητσοτάκης από το νέο ΚΕΠΑ στο Γαλάτσι: Αυτονόητη η διεύρυνση της λίστας αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες
«Θεωρώ αδιανόητο να ζητούμε από τους συμπολίτες μας να επαναπιστοποιείται η αναπηρία τους όταν γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάστασή τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νίκη Κεραμέως στο ΚΕΠΑ Γαλατσίου 10