Πολιτική

Η απευθείας επαφή Μητσοτάκη με τους πολίτες και οι δεσμεύσεις για τους φόρους

Η απευθείας επαφή με τον κόσμο φαίνεται πως ταιριάζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό δείχνουν οι τελευταίες περιοδείες του, αλλά και η χθεσινή επίσκεψή του στα Σεπόλια, όπου συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Οι «ξαφνικές» αυτές επισκέψεις είναι κάτι που συνηθίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας παράλληλα ν’ αναδείξει τα θέματα της καθημερινότητας. Ήδη, το έχει κάνει σε Κυψέλη και Ταύρο. Όμως, η αποδοχή που είχε κατά την τριήμερη περιοδεία του στη Μακεδονία είναι κοινό μυστικό ότι ικανοποίησε το επιτελείο του.

[read4more]

Η χθεσινή επίσκεψη ήταν ούτως ή άλλως η αφορμή για ν’ αναδείξει ο κ. Μητσοτάκης δύο βασικά ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη κι έχουν περίοπτη θέση στην ατζέντα της ΝΔ: την ασφάλεια και τη φορολογία. Ειδικά για το δεύτερο, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του για οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Πάντως, το γεγονός ότι κατά τη συνάντησή του με ιδιοκτήτη ψητοπωλείου και με αφορμή την εξαγγελία του για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αναμένει αντίστοιχα από τους επαγγελματίες του κλάδου να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα πως οι παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει η ΝΔ θα είναι ρεαλιστικές.

Ο κ. Μητσοτάκης στα τέλη της εβδομάδας θα πραγματοποιήσει νέα περιοδεία, αυτή τη φορά στην Αιτωλοακαρνανία.

Θέμα χρόνου, επίσης, θεωρείται η ανακοίνωση των ονομάτων που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Όπως έγραψε ήδη το newsit.gr, τις θέσεις των δύο ανδρών υποψηφίων που απομένουν – λόγω ποσόστωσης – θα καταλάβουν οι Γιώργος Αμυράς και Δημήτρης Καιρίδης, ενώ υποψήφια θα είναι επίσης η Βίκυ Φλέσσα. Εσχάτως κυκλοφορεί και το όνομα της – επίσης δημοσιογράφου – Έμης Λιβανίου, ενώ μία ακόμη υποψήφια θα προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Τουντούρη για Γιάνη Βαρουφάκη: Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του πυροδότησαν κύμα σεξιστικών επιθέσεων στο διαδίκτυο
Η Σοφία Τουντούρη καταγγέλλει ότι οι προσβολές του Γιάνη Βαρουφάκη δεν αφορούσαν μόνο την επαγγελματική της ιδιότητα, αλλά στόχευαν και στην προσωπικότητά της
Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη δημοσιογράφο Σοφία Τουντούρη στο συνέδριο «Regional Growth Conference» στην Πάτρα
2
Μητσοτάκης στο TikTοk για την επέμβαση στη Νομική: Τώρα κύριε Πρύτανη είναι η σειρά σας να κάνετε τη δουλειά σας
«Εμείς αποδώσαμε χώρους που ήταν υπό κατάληψη για δεκαετίες, όπως κάναμε χθες στη Νομική. Τώρα κύριε Πρύτανη, είναι η σειρά σας να κάνετε τη δική σας δουλειά», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης