Πολιτική

Η δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη φέρνει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και αυστηροποίηση ποινών για οπαδική βία

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σε ό,τι αφορά στην οπαδική βία ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η κυβέρνηση μετά την αποτρόπαια δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι ίδιες πληροφορίες για τις επερχόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αναφέρουν ότι αναμένεται να αυστηροποιηθεί η έκτιση των ποινών για οπαδική βία κυρίως στα πλημμελήματα, καθώς όσοι έχουν αυτού του είδους τις συμπεριφορές γνωρίζουν πως ό,τι και να κάνουν θα μένουν επί της ουσίας ατιμώρητοι.

Με απλά λόγια εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και όσοι καταδικάζονται για πλημμεληματικές πράξεις να πηγαίνουν φυλακή.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προσανατολίζεται να αλλάξει ριζικά τον ποινικό κώδικα έτσι ώστε να υπάρχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έκτιση ποινής.

Με τον προσανατολισμό αυτό συμφωνεί και ο γνωστός και έγκριτος δικηγόρος Κώστας Ντάλτας ο οποίος επίσης ζητεί, όσον αφορά στην συγκεκριμένη υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου, να ταυτοποιηθούν οι φυσικοί αυτουργοί, αυτοί δηλαδή που ήρθαν σε σωματική πάλη και συνάφεια με τον άτυχο νεαρό οπαδό της ΑΕΚ, αν θελουμε πραγματική και δίκαιη τιμωρία.

«Τραγική αποτυχία» για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του 29χρονου αναγνωρίζει η κυβέρνηση – Οι εντολές Μητσοτάκη

Όσον αφορά στις συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνουν οι έρευνες διερωτάται ειδικά μετά τον μεγάλο αριθμό των συλληφθέντων με τους 80 να είναι Κροάτες, πώς θα γίνουν οι ανακρίσεις, η χωριστή κράτησή τους αλλά και το χαοτικό αποδεικτικό υλικό.

Υπογραμμίζει επίσης ο κ. Ντάλτας ότι το τμήμα ανθρωποκτονιών είναι ικανότατο αλλά είναι ολιγομελές και θα είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια να γίνει πλήρης διαλεύκανση.

«Θα δοκιμαστούν οι αντοχές και ικανότητες του δικαστικού συστήματος πέραν πάσης αμφιβολίας», λέει χαρακτηριστικά.

ntaltas

Εκτιμά επίσης ότι μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί εδώ και δυο 24ωρα, όσον αφορά στην ολιγωρία της ΕΛΑΣ, ότι «με βάση το άρθρο 15 του Ποινικού Κώδικα περί ιδιαίτερης νομικής υποχρέωσης -που σημαίνει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί εν προκειμένω έχουν ευθύνη αποτροπής τέτοιου περιστατικού το οποίο εκτυλισσόταν και είχε ξεκινήσει από πολλές ώρες πριν -δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γεννηθεί και θέμα ποινικής τους ευθύνης».

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και το μυστικό ραντεβού με τον Γερμανό πρέσβη
«Φθηνό λαϊκίστικο σλόγκαν το θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο», λέει ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής
27
«Σφάζονται» ΠΑΣΟΚ και Καραμέρος για τις ανεξάρτητες αρχές: «Πιάνει πόρτα για τον χειμώνα» – «Κατανοώ, δύσκολη μέρα μετά τα όσα σας καταλόγισε ο Καστανίδης»
Η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι και έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη
Γιώργος Καραμέρος