Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Η εξάρθρωση της «Χ.Α» και η πυκνή δέσμη των εξελίξεων

Η εξάρθρωση της «Χ.Α» και η πυκνή δέσμη των εξελίξεων

Στις εκλογές του ΄12, περίπου 430 χιλιάδες πολίτες έδωσαν στη «Χρυσή Αυγή» την δυνατότητα να εισάγει τα ήθη της στο Κοινοβούλιο και να δώσει μια, αποκρουστική σε πολλές περιπτώσεις, εικόνα της μετάλλαξης και της αγριότητας που έχει φέρει σε έστω μικρό τμήμα της κοινωνίας η τρομακτική συρρίκνωση της οικονομίας και η παγίδευση ολόκληρων κοινωνικών τάξεων σε ένα αδιέξοδο τούνελ προβληματικής διαβίωσης ..

Επίσης της έδωσαν την θεσμική κάλυψη να δομεί μεθοδικά, με όρους και συμπεριφορές πρωτόγονες ένα δίκτυο ανομίας και εγκληματικότητας, κατά τραγική ειρωνεία, στο όνομα του νόμου και της ηθικής και μάλιστα με χρηματοδότηση και από τον κρατικό προϋπολογισμό εκτός από του ύποπτους πόρους, που τώρα οι αρχές διερευνούν. Κάποιοι απ αυτούς τους χιλιάδες ψηφοφόρους απολύτως συνειδητά και κάποιοι απελπισμένοι από το πλέγμα των αδιεξόδων γύρω τους.

Δεκαπέντε μήνες μετά, και ύστερα από την δραματική κορύφωση των αγριοτήτων στις συνοικίες με την ειδεχθή δολοφονία του Π. Φύσσα στην Αμφιάλη, που γιατί άραγε έπρεπε να πάει στο χώμα για να ξεκινήσουν οι ιστορικές και μάλλον δρομολογημένες εξελίξεις, το κυβερνείο ξύπνησε για τα καλά. Και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας εσπευσμένος, καθυστερημένος και πρωτοφανής ανένδοτος, με ακόμη απρόβλεπτη έκβαση.

Η ιστορική διαδικασία της εξάρθρωσης πολιτικού κόμματος με όρους και συνθήκες εγκληματικής οργάνωσης με μια συγχρονισμένη θεσμική συνεργασία Δικαιοσύνης και Αστυνομίας σε ανώτατο επίπεδο δρομολογεί μια τεράστια δέσμη εξελίξεων. Παραλλήλως με τις δραματικές προσπάθειες για την σταθεροποίηση της οικονομίας την ώρα που αποσταθεροποιούνται πλήρως ολόκληρες κοινωνικές τάξεις.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα συνεχίσουν αλλεπάλληλες σταθμίσεις και μετρήσεις, όπως οι γιατροί στις περιπτώσεις της σηψαιμίας κάνουν συνεχώς αιματολογικές εξετάσεις για να δουν αν υποχωρούν τα αιμοσφαίρια της λοίμωξης, αν πιάνουν οι θεραπείες και αν απομακρύνεται ο κίνδυνος της γάγγραινας. Που άραγε θα πάνε τώρα χιλιάδες από τους ψηφοφόρους της «Χ.Α.» ; Ήδη άρχισε το καιροσκοπικό χάϊδεμα τους από ορισμένους ενόψει αναμετρήσεων.

Στη φάση αυτή, τα σώματα ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών επιδίδονται κατόπιν εντολών και σχεδίου σε μια επιχείρηση πανελλαδικής έκτασης με σκοπό την εξάρθρωση τοπικών οργανώσεων της «Χ.Α.», αφού ταυτοχρόνως αυτοελέγχονται ως μηχανισμοί σε μια πρωτοφανή κρίση εμπιστοσύνης, οριζοντίως και καθέτως.

Την κατάσταση τροφοδοτεί η σκληρή πραγματικότητα της οξείας κομματικής διείσδυσης της «Χ.Α» σε όχι ευκαταφρόνητη μερίδα ένστολων από την Αστυνομία ως τον στρατό και από το Λιμενικό ως τις στρατιές των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας. Καρφιά και ψίθυροι, εκβιασμοί και εσωτερικός φόβος, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών είναι η κατάσταση που επικρατεί στους μηχανισμούς που διώκουν και ταυτοχρόνως επιχειρούν αυτοκάθαρση. Όπως λέμε για τις επιχειρήσεις, εκκαθάριση εν λειτουργία.

Το σχέδιο της κυβέρνησης όπως το άπλωσε και το υλοποιεί ο Ν. Δένδιας μοιάζει πράγματι μελετημένο. Αυτό φαίνεται από τα κλιμακούμενα στάδια του επιχειρησιακού πλάνου και των συνδυαστικών δικαστικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών που έρχονται να κουμπώσουν και να φθάσουν στην σημερινή κορύφωση με τις συλλήψεις του αρχηγού και ομάδας βουλευτών της «Χ.Α» . Μάλιστα από βδομάδα προβλέπεται και περισσότερη ένταση επικοινωνίας ενδεχομένως με εκατοντάδες σελίδες καταιγιστικών απομαγνητοφωνήσεων.

Όμως δεν παύει να είναι ένα σχέδιο σε πραγματικό ναρκοπέδιο με πυκνή διασπορά και όπου το ατύχημα μπορεί να συμβεί ακόμα και όταν νομίζει κανείς ότι έχει τελειώσει. Ιδίως όταν δεν εμπιστεύεται τους ναρκαλιευτές. Πράγματι η απομάκρυνση στελέχους της ΕΥΠ επιφορτισμένου με την διοίκηση της περίφημης Γ΄ Διεύθυνσης, δηλαδή προστασία πολιτεύματος, διαχείριση επισυνδέσεων (υποκλοπές συνομιλιών), αντιτρομοκρατία και τα συναφή, εντυπωσιάζει.

Όχι επειδή χρεώνεται από τις διαρροές να έχει Χρυσαυγίτη ξάδελφο πολιτευτή, αλλά επειδή ορίστηκε εκεί ως εξ απορρήτων πριν από ένα χρόνο και τώρα απομακρύνεται, σε δεύτερο χρόνο, στην δηλητηριώδη υπηρεσιακή ατμόσφαιρα που γεννά η αλυσίδα της αβελτηρίας, της δυσπιστίας, των στιγματισμών και των απομακρύνσεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε