Πολιτική

Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο σήμερα 22/06

Σε μια εβδομάδα που ξεκινά τυπικά σήμερα λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος η κυβερνητική εκπρόσωπος ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες για όλα όσα έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα αλλά και για αυτά που περιμένουμε σε επίπεδο μέτρων. 

Η εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται να έχει και εξελίξεις στο επίπεδο των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω πανδημίας. 

Η κα Πελώνη ξεκίνησε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο και τα αποτελέσματά της. 

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας είπε ότι φαίνεται να επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Παρατείνεται η διάθεση των σελφ τεστ σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Επανέλαβε την έκκληση του πρωθυπουργού να εμβολιαστούν οι πολίτες και είπε ότι πλέον όλοι από 18 ετών και πάνω μπορούν να κλείνουν ραντεβού. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι εμβολιασμός και αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αλληλένδετα. 

Ερωτηθείσα για την αναφορά Ζάεφ στην ομάδα ποδοσφαίρου του ως Μακεδονία και όχι ως Βόρεια Μακεδονία είπε ότι «απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή του πνεύματος της συμφωνίας των Πρεσπών». Θύμισε ότι η χρήσης του όρου Μακεδονικός ήταν μια από τις επιφυλάξεις της ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. 

Για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους είπε όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβουν οι ειδικοί. Εντός της εβδομάδας θα έχουμε αποφάσεις, είπε επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του newsit.gr.  

Click4More Την Πέμπτη πετάμε όλοι τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Η τελική απόφαση από την ολομέλεια των λοιμωξιολόγων

Για το θέμα των διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους η κα Πελώνη είπε ότι κάποιες τίθενται σε ισχύ σταδιακά θυμίζοντας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν φορούν μάσκα στα γυμναστήρια. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα ανακοινώνονται και άλλα. 

Για τα σελφ τεστ είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και όπου χρειαστεί π.χ. στην Αχαΐα θα επέμβει για να δώσει λύση. 

Έρχεται αυστηροποίηση των ποινών για εγκλήματα όπως στα Γλυκά Νερά 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι έχει ανατεθεί αυτό το έργο από την κυβέρνηση στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το νέο ποινικό κώδικα. Αναμένουμε τις εισηγήσεις πολύ σύντομα και σε κάθε περίπτωση η κατεύθυνση είναι για αυστηροποίηση του πλαισίου για όλα τα ειδεχθή εγκλήματα. 

Δείτε όλη την ενημέρωση 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά της αντιπολίτευσης για την ανάρτηση Μητσοτάκη και τα Τέμπη: «Δεν ντρέπεται για τις δηλώσεις Φλωρίδη»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό για το εισόδημα, την ακρίβεια, τη δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία και τις αναφορές στην υπόθεση των υποκλοπών
Ολομέλεια της Βουλής 6
Νίκος Ανδρουλάκης στο TikTok: Από τους καφέδες του Συνεδρίου στο «όχι» στο γιουβέτσι της μητέρας του και τη δίαιτα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά σε σύντομες ερωτήσεις νέων συνέδρων για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τις πιο χαλαρές στιγμές του στο περιθώριο του 4ου Τακτικού Συνεδρίου
Νίκος Ανδρουλάκης
8
Δημήτρης Κουτσούμπας από Λιτόχωρο: «Η άρχουσα τάξη έχει χωθεί για τα καλά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
Στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, ο γγ του ΚΚΕ συνέδεσε την ιστορική μνήμη με τη σημερινή συγκυρία, κατηγορώντας κυβέρνηση και ευρωατλαντικά κόμματα για εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ
Δημήτρης Κουτσούμπας
Παύλος Πολάκης για Νικόλα Φαραντούρη στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Είναι φελλός, μικρός ήταν στη ΔΑΠ»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία του ευρωβουλευτή στο 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει που δεν τον είχε «ξεφτιλίσει» νωρίτερα
Φαραντούρης και Τσουκαλάς 13
Beef Σδούκου – Αποστολάκη για τους «πελάτες της Δεξιάς»: «Κατάντημα», «Κοινωνικά απομονωμένη η κυβέρνηση»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για τοποθετήσεις που «θύμισαν εποχές των “γερμανοτσολιάδων”», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι το Μαξίμου επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης, να αλλάξει την ατζέντα
Σδούκου και Αποστολάκη 5