Πολιτική

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Αριστοτελία Πελώνη σήμερα 12/07

Την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι και πάλι επιβαρυμένη και τα κρούσματα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη έκανε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι μέχρι αύριο o Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Για όσους επιμείνουν στην άρνησή τους να εμβολιαστούν, η κ. Πελώνη απάντησε πως το πλαίσιο που θα διέπει την απόφαση αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί, εφόσον μιλάμε για υποχρεωτικότητα.

Σχετικά με το αν υπάρχει σχεδιασμός για κάποιες διευκολύνσεις ή προνόμια για τους εμβολιασμένους, τόνισε ότι όλο το πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί είναι πλαίσιο διευκολύνσεων και ενθαρρύνσεων και όσο προχωρά ο εμβολιασμός η κυβέρνηση θα εξετάσει τι άλλο μπορεί να γίνει.

Μίλησε για έξαρση της πανδημίας σε περιοχές της χώρας όπως είναι η Κρήτη, η Αττική και το βόρειο Αιγαίο. Σε ότι αφορά την μετάλλαξη Δέλτα το 70% εντοπίστηκαν σε άτομα κάτω των 40 ετών. Η κα Πελώνη είπε ακόμα ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ που έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα οι εμβολιασμένοι νοσούν ελαφριά. 

Κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν. Πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το 51% των νέων κρουσμάτων, τόνισε εντοπίστηκαν από αυτοδιαγνωστικά τεστ. 

Ερωτηθείσα αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της 15ης Ιουλίου είπε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους έως το τέλος της εβδομάδας. 

Απαντώντας για τις καταγγελίες των δικηγόρων όσον αφορά στην μεταχείριση της 19χρονης από την Ηλιούπολη είπε ότι όλα απαντήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά και ότι υπάρχει τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Δείτε την ενημέρωση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ για αποκαλύψεις Στουρνάρα: Ο Τσίπρας που συνεχίζει με πάθος το πολιτικό του comeback, τι έχει να πει για όλα αυτά;
Για σκοτεινές πρακτικές, απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα και στοχοποίηση του ίδιου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνει λόγο η Αλεξάνδρα Σδούκου
Ο Αλέξης Τσίπρας
Γιάννης Στουρνάρας: Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το ΣΔΟΕ στη σύζυγό μου
Ο διοικητής της ΤτΕ αποκαλύπτει το παρασκήνιο των επιλογών για τη διοίκηση της τράπεζας και μιλά για τη ρήξη με την τότε κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι πιέσεις «δοκίμασαν» στην πράξη την ανεξαρτησία του θεσμικού του ρόλου
Τσίπρας και Στουρνάρας
Συνάντηση Ζαχαράκη με Γκιλφόιλ: «Η ελληνοαμερικανική συνεργασία στην παιδεία είναι επένδυση στο κοινό μας μέλλον»
Η υπουργός Παιδείας και η πρέσβης των ΗΠΑ συζήτησαν για κοινές δράσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου και τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας
Κίμπερλι Γκιλφόιλ και Σοφία Ζαχαράκη
Βορίδης για Καρυστιανού: Δεν είναι κατανοητή η ταυτότητά της, ψαρεύει σε θολά νερά όπως ο Βελόπουλος
Ο πρώην υπουργός άσκησε κριτική στα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ και στάθηκε στις δεσμεύσεις για μετανάστευση και εμπόριο μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν στην Άγκυρα
Ο Μάκης Βορίδης